Skip to main content

Prijs van een warmtepomp en brengt een warmtepomp op?

Prijzen warmtepompen

Bij Daikin kunnen we voor iedere situatie een gepaste warmtepomp aanbieden. We hebben installaties op maat van ieder gebouw zowel voor commercieel gebruik als voor woningverwarming. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten warmtepompen ieder met zijn eigen voor-en nadelen.

Doordat er zoveel mogelijkheden zijn, zijn ook de prijzen van warmtepompen erg divers. Daarom kan u best meteen een offerte vragen op maat van uw project, zo bent u zeker dat u informatie en prijzen krijgt over de warmtepompen die voor uw woning of kantoor het beste rendement zal genereren.

Rendement van een warmtepomp

Een warmtepomp zal een enorme besparing op uw energiefactuur betekenen en dringt tevens uw CO2-emissie terug. Een warmtepomp is dus vriendelijk voor uw budget en het milieu! Net zoals de prijzen van warmtepompen is ook het rendement erg verschillend. 

Warmtepomp prijzen zijn afhankelijk van het type

De goedkoopste warmtepompen zijn deze van het type lucht/lucht. Zoals de naam zegt halen deze warmtepompen warmte uit de buitenlucht en gebruiken deze om de binnenlucht te verwarmen. Dit type is geschikt om een kleine ruimte te verwarmen, maar vaak onvoldoende voor een volledige woning of een kantoor. Ze zijn bovendien niet compatibel met vloerverwarming. 

Ze hebben dan wel weer het voordeel dat de installatie vaak eenvoudiger is dan bij andere soorten warmtepompen, waardoor ze bij oudere woningen snel en voordelig kunnen worden geïntegreerd in de woning zonder grote verbouwingen. Bij een nieuwbouw of renovatie zijn de andere soorten warmtepompen vaak echter betere keuzes! 

De vier soorten warmtepompen

Er zijn naast de lucht/lucht warmtepompen nog drie andere types, deze zijn doorgaans duurder dan de lucht/lucht warmtepompen maar geven een beduidend hoger rendement. De vier types warmtepompen zijn: 

  • Lucht/lucht warmtepomp 
  • Lucht/water warmtepomp 
  • Water/water warmtepomp 
  • Grond/water warmtepomp 

De laatste drie kunnen naast verwarmen ook het sanitair warm water verzorgen waardoor u dubbel bespaart. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een warmtepomp die naast verwarmen ook kan koelen. De combinatie van warmtepomp en airconditioning is efficiënt zowel op vlak van installatie als verbruik. 

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !