Welke premies bestaan er voor de installatie van een warmtepomp?

Welke premies bestaan er voor de installatie van een warmtepomp?

Een warmtepomp is een energiezuinige en milieuvriendelijke vervanging van de klassieke verwarmingsinstallatie. Daarom voorzien de federale overheid en de gewesten verschillende premies voor de installatie van warmtepompen.

Premies voor de warmtepomp op gewestelijk niveau

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan je een premie krijgen voor de installatie van een warmtepomp die uitsluitend bestemd is voor de productie van verwarming en/of warm water. Vermits deze premies elk jaar aangepast worden, is het interessant om rechtstreeks de website van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te raadplegen

In het Waals Gewest kan je een premie per wooneenheid voor de installatie van een warmtepomp en per wooneenheid voor de installatie van een warmtepomp met ruimteverwarming gekoppeld aan de verwarming van sanitair warm water. Ook hier kan je best de website van het Waals Gewest raadplegen.

In het Vlaams Gewest kan je onder andere aankloppen bij je gemeente of provincie voor een subsidie voor de installatie van een warmtepomp via de subsidiemodule van energiesparen.be kan je nagaan of en welke premies jouw gemeente voorziet. Daarnaast kan je in Vlaanderen ook terecht bij je netwerkbeheerder voor een premie voor een warmtepomp. 

 

Deze informatie is geldig voor het jaar 2014. Het kan zijn dat de overheid ondertussen nieuwe voorwaarden en bedragen heeft opgesteld. De update informatie kan je altijd op de sites van de overheid terugvinden.