Outdoor_Multi.jpg

Airco zonder buitenunit: verre van een wondermiddel

Heb je na de zoveelste hittegolf van de voorbije jaren besloten om te investeren in een duurzame airco? Prima idee! Maar misschien wil je omwille van bouwkundige, praktische of gewoon esthetische redenen liever geen buitenunit? Airco’s zonder buitenunit hebben weliswaar enkele voordelen, maar vooraleer je zo’n toestel in huis haalt, doe je er toch goed aan om je ook te informeren over de mogelijke nadelen. Je leest er meer over in dit artikel!

Wat zijn airco’s zonder buitenunit?

Een airco zonder buitenunit bestaat uit één toestel dat je in je woning installeert. Zo’n systeem koelt je huis door de warme lucht uit je huis naar buiten te blazen via een luchtafvoer, meestal door een halfopen raam.

Een airco-console

Een airco-console zonder buitenunit heeft wielen en kun je makkelijk verplaatsen. Omdat je aan de buitenkant van je huis helemaal niets moet installeren, is het een praktische oplossing voor wie zijn gevel liever niet volhangt met technische onderdelen. Houd er evenwel rekening mee dat airco’s zonder buitenunit slechts één ruimte in je huis kunnen koelen. Wil je toch meerdere kamers koelen, dan heb je ook meer airco-consoles én meer afvoerbuizen nodig. Ook zitten bij een airco zonder buitenunit alle onderdelen in één toestel, waardoor dit groter is dan een traditionele binnenunit.

Airco’ zonder buitenunit: zijn ze écht handig?

Je zult begrijpen dat airco’s zonder buitenunit vooral praktisch zijn als je om een of andere reden écht geen buitenunit kunt installeren. Maar om warme, muffe lucht uit je huis te verwijderen zijn deze toestellen niet ideaal. Sommige modellen zijn ook niet bepaald geruisloos. Om werkelijk te genieten van een comfortabele en discrete oplossing, is het daarom aangewezen om te investeren in een model van hoge kwaliteit. Maar dan dreigt dit te wegen op je budget …

Ben je op zoek naar het ideale aircosysteem, maar weet je niet welk model je moet kiezen? Onze experts stellen al hun kennis en ervaring ten dienste van jouw project en geven duidelijk advies. Ze helpen je graag een airco kiezen die helemaal beantwoordt aan jouw noden én binnen jouw budget past. Aarzel niet om contact op te nemen, wij beantwoorden vrijblijvend jouw vragen.

 

Ontvang ons aircomagazine en maak de juiste keuze

Ontvang ons aircomagazine en maak de juiste keuze.

Daikin helpt je graag om het meest geschikte aircosysteem voor jouw situatie te kiezen. Dit magazine geeft alvast wat inspiratie en helpt je op weg.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

7 oktober 2020

 

Categorie:

Airconditioning

Renovatie

Gelijkaardige artikels