Skip to main content

6 manieren om je huis duurzaam te verwarmen

Als je een nieuwe woning laat bouwen of een grondige renovatie wil uitvoeren, is het verstandig om meteen te kiezen voor een duurzame vorm van verwarming. Duurzaam verwarmen is niet alleen beter voor het milieu, je spaart er ook dure energie mee uit, en dat voel je meteen in je portemonnee. Maar welke verwarmingssystemen kun je echt duurzaam noemen?

Weg met verouderde kachels

Vergeet een open haard, gas-, hout- of kolenkachel of een mazoutketel. Die manieren van verwarmen verbruiken veel energie, hebben een laag rendement en kun je niet meer van deze tijd noemen. Je zou versteld staan hoeveel huiseigenaars hun oude kachel nog moeten laten vervangen door een hedendaags en duurzaam verwarmingssysteem.

Duurzaam verwarmen: mogelijkheden zat

Wil je werk maken van ecologisch verantwoord verwarmen? Dan zijn dit opties die je kunt overwegen:

1.      Gascondensatieketel

Een gascondensatieketel kan een indrukwekkend rendement tot 110 procent bereiken. Zo’n ketel is bovendien erg eenvoudig en heeft een lange levensduur.

2.      Lagetemperatuurwarmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van de gratis hernieuwbare omgevingsenergie van de zon en de lucht. Een lagetemperatuurwarmtepomp wordt vooral gebruikt in combinatie met vloerverwarming.

3.      Hogetemperatuurwarmtepomp

Een hogetemperatuurwarmtepomp wordt gebruikt in combinatie met radiatoren. Renoveer je? Dan kun je perfect je bestaande radiatoren recupereren.

4.      Hybride gasketel

Een warmtepomp kun je ook combineren met gascondensatietechnologie in een hybride gasketel. Zo’n ketel is verrassend compact en makkelijk te installeren.

5.      Zonneboiler

Een zonneboiler zet via een collector op je dak zonne-energie om in warm water dat gebruikt kan worden om je huis te verwarmen. In ons land is een zonneboiler een van de meest interessante systemen om gebruik te maken van zonne-energie.

6.      Zonnesysteem met zonnepanelen

Een zonnesysteem maakt gebruik van zonnepanelen op je dak of elders om energie op te wekken voor vloer- of andere verwarming. Zo’n zonnesysteem wordt altijd gecombineerd met een warmtepomp, gasketel, gascondensatieketel of oliecondensatieketel.

Heb je vragen over het meest geschikte systeem voor duurzaam verwarmen? Vraag gerust advies aan onze experts.

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !