Skip to main content

3 redenen om je stookolieketel te vervangen

Het valt niet te ontkennen: verwarming met een traditionele stookolieketel is op zijn terugweg. Bij nieuwbouw en grondige renovaties wordt er almaar minder voor dit systeem gekozen. Er zijn dan ook grondige redenen om je stookolieketel te vervangen door een ketel met condensatietechnologie

Een investering voor de toekomst

De keuze voor een juiste verwarmingsketel is erg belangrijk. De kosten voor verwarming zullen namelijk de komende vijftien tot twintig jaar geleidelijk aan oplopen. Een nieuwe verwarmingsketel installeren is geen lichte beslissing en dus is het maar logisch dat je op zoek gaat naar een ketel die je gegarandeerd de grootst mogelijke besparing oplevert.

1. Een beter rendement

Een stookolieketel met condensatietechnologie, zoals de ROTEX A1, gebruikt de ingevoerde energie nagenoeg volledig. Met zijn uitstekende rendement overklast deze condensatieketel dan ook moeiteloos de traditionele stookolieketel die je misschien nog thuis hebt staan. Denk je vooral eens in wat voor een aanzienlijke energiebesparing dit jou en je gezin kan opleveren.

2. Klaar voor bio-olie

Een stookolieketel die klaar is voor de toekomst, betekent ook dat die bruikbaar moet zijn voor stookolie die gemengd is met bio-olie of componenten van bio-olie. Bij een traditionele ketel is dat niet het geval, wél bij de ROTEX A1. Die is perfect geschikt voor de verbranding van stookolie die tot twintig procent biogeen materiaal bevat. Bio-olie gebruiken betekent trouwens helemaal niet dat je ketel extra onderhoud nodig heeft.

3. Makkelijk te combineren

Met de ROTEX A1 is het mogelijk om voldoende hoge temperaturen te behalen voor de bestaande radiatoren in je huis. Maar je kunt deze stookolieketel ook combineren met een zonne-installatie, zoals de ROTEX Solaris en vloerverwarming. Deze combinatie staat garant voor de meest energiezuinige oplossing voor installaties met stookolie.

Als je besluit om je oude stookolieketel te vervangen, wil je natuurlijk niet over één nacht ijs gaan. Gelukkig is je investering volledig veilig. ROTEX biedt namelijk een garantie van vijftien jaar aan op een nieuwe kamerbrander. Twijfelen wordt zo helemaal overbodig.

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !