Skip to main content

Succesverhaal Turkmenistan

Aşgabat, Turkmenistan

Daikin heeft onlangs een complete HVAC-oplossing geleverd voor het grootste winkel- en entertainmentcentrum in Aşgabat, de hoofdstad van Turkmenistan. Naast winkels, bars, restaurants en cafés bevat het complex voor gemengd gebruik ook kantoorgebouwen en woongedeeltes.

Geïnstalleerde producten

EWAD-T-C koelaggregaat met schroefcompressor

Achtergrond project

Als de bouw klaar is, zal het meer op het paleis van een sultan lijken dan op een winkelcentrum: 17 gebouwen met honderden kamers die bijna 240.000 vierkante meter beslaan. Het complex is het resultaat van de ideeën van de beste architecten en ontwerpers in Turkmenistan.

"Dit complex wordt gebouwd met het oog op milieuvriendelijkheid", zegt Kerim Shirbayev, een specialist van de Unie van Ondernemers en Industriëlen. "Dat heeft geleid tot zeer precieze keuzes op het gebied van bouwmaterialen, waaronder het airconditioningsysteem, wat duidelijk van invloed is op het algehele energierendement van het complex."

"Dit complex is gebouwd met het oog op milieuvriendelijkheid"

Belangrijkste aspecten: milieuduurzaamheid, betrouwbaarheid en binnenluchtkwaliteit

Duurzaamheid voor het milieu is een van de belangrijkste aspecten van dit project. Het hele complex wordt zo milieuvriendelijk mogelijk gebouwd, dus was het belangrijk om HVAC-technologie te hebben die in dit concept paste om ervoor te zorgen dat het complex zo groen mogelijk is.

Dit was mogelijk dankzij het hoge rendement van de koelaggregaten met schroefcompressor van Daikin. Efficiënte HVAC-technologieën zijn van cruciaal belang, aangezien dit een invloed heeft op de energiefactuur en de operationele kosten. Bovendien zorgt minder energieverbruik voor minder CO2-uitstoot in de atmosfeer, wat van vitaal belang is nu de gevolgen van de klimaatverandering steeds zichtbaarder worden.

De schroeftechnologie van Daikin staat ook bekend om haar betrouwbaarheid, ook een belangrijk aspect.

In tegenstelling tot andere schroefcompressoren maken de enkelvoudige schroefcompressoren van Daikin gebruik van één hoofdschroef die in twee sterrotoren grijpt om volumegeoriënteerde compressiecycli te produceren. De lagering van de compressor is uiterst betrouwbaar dankzij de hoofdrotor, die zowel in radiale als axiale richting gebalanceerd is, voor een langere levensduur dan andere schroefcompressoren. De enkelvoudige schroefcompressor heeft slechts drie bewegende delen, wat de kans op defecten verkleint en de bedrijfskosten verlaagt.

Het derde belangrijke aspect is de binnenluchtkwaliteit.

De  luchtbehandelingsunits  verdelen verse en gefilterde lucht in het complex en zuigen tegelijkertijd de afgevoerde lucht af. Door deze constante luchtverversing zorgt het systeem ervoor dat onzuiverheden en verontreinigende stoffen voortdurend uit de binnenlucht worden gezuiverd. En dat is zeer belangrijk, zoals we hebben ervaren tijdens de COVID-19-pandemie.

LEES MEER OVER KOELAGGREGATEN EN VENTILATIEOPLOSSINGEN VAN DAIKIN:

Verwante artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !