Skip to main content

Vervang je oude elektrische boiler door een duurzamere oplossing: de warmtepompboiler

Warmtepompboilers winnen hoe langer hoe meer aan populariteit. En dat is niet verwonderlijk als je hun rendement bekijkt. Voor de productie van warm water behoren ze tot de voordeligste oplossingen die op de markt verkrijgbaar zijn. Hoe groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter een warmtepompboiler. Ook al is dit energie-efficiënte toestel nog niet zo lang op de markt, toch heeft het al bewezen een waardig alternatief te zijn voor een klassieke boiler.

Gebruik van de omgevingswarmte?

Een warmtepompboiler zuigt omgevingswarmte aan. Je moet hem in een ruimte waar restwarmte aanwezig is (bijvoorbeeld een kelder) plaatsen om een optimaal rendement te verkrijgen. Een standaard model kan een voorraad van 200 tot 300 liter water opwarmen. Als je een warmtepompboiler in een bestaande woning integreert, komt er quasi geen kap- en breekwerk aan te pas. Daarom leent het systeem zich perfect voor de vervanging van een oud elektrische boiler.

Warmtepompboiler: prijs en terugverdientijd?

Als je beslist om een warmtepompboiler te kopen, moet je uitgaan van een prijs van ongeveer 3.500 euro. De terugverdientijd hangt af van de hoeveelheid warm water die je verbruikt. Een warmtepompboiler hoort thuis in het rijtje van milieuvriendelijke en energie-efficiënte oplossingen met een hoog rendement. Hij is ook ideaal om te combineren met andere vormen van hernieuwbare energie.

Maak je boiler exra voordelig door hem aan te sluiten op zonnepanelen

Een combinatie van een warmtepompboiler en zonnepanelen is de beste manier om groene warmte te produceren. De groene energie die je immers opwekt met zonnepanelen, kan je gebruiken om de warmtepompboiler aan te drijven. Op die manier zal de warmtepomp veel minder elektriciteit van het net verbruiken. Bij sommige installaties is het zelfs mogelijk om van bijna 100% groene energie te genieten. Door deze combinatie van een warmtepompboiler met zonnepanelen spaar je dus niet enkel het milieu, maar zal je energiefactuur tevens sterk dalen. Daarnaast ben je onafhankelijk van de stijgende energieprijzen van gas, mazout of elektriciteit.

Vervang je oude elektrische boiler door een duurzamere oplossing

Download de Daikin prijslijst!

Prijzen vergelijken kan interessant zijn, zeker wanneer het gaat over aankopen zoals centrale verwarming of airconditioning.  Download nu de gratis Daikin prijslijst.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

2 september 2019

 

Categorie:

Sanitair warm water

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !