Vervang je oude elektrische boiler door een duurzamere oplossing: de warmtepompboiler

Wacht niet tot wanneer je zonder warm water valt! 

airco zomer

Warmtepompboilers winnen hoe langer hoe meer aan populariteit. En dat is niet verwonderlijk als je hun rendement bekijkt. Voor de productie van warm water behoren ze tot de voordeligste oplossingen die op de markt verkrijgbaar zijn. Hoe groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter een warmtepompboiler. Ook al is dit energie-efficiënte toestel nog niet zo lang op de markt, toch heeft het al bewezen een waardig alternatief te zijn voor een klassieke boiler.

Gebruik van de omgevingswarmte?

en warmtepompboiler zuigt omgevingswarmte aan. Je moet hem in een ruimte waar restwarmte aanwezig is (bijvoorbeeld een kelder) plaatsen om een optimaal rendement te verkrijgen. Een standaard model kan een voorraad van 200 tot 300 liter water opwarmen. Als je een warmtepompboiler in een bestaande woning integreert, komt er quasi geen kap- en breekwerk aan te pas. Daarom leent het systeem zich perfect voor de vervanging van een oud elektrische boiler.

Warmtepompboiler: prijs en terugverdientijd?

Als je beslist om een warmtepompboiler te kopen, moet je uitgaan van een prijs van ongeveer 3.500 euro. De terugverdientijd hangt af van de hoeveelheid warm water die je verbruikt. Een warmtepompboiler hoort thuis in het rijtje van milieuvriendelijke en energie-efficiënte oplossingen met een hoog rendement. Hij is ook ideaal om te combineren met andere vormen van hernieuwbare energie.

Maak je boiler exra voordelig door hem aan te sluiten op zonnepanelen

 

Wacht niet tot het te laat is!

Heb je je ook dit jaar laten vangen en ben je te laat begonnen met je voorbereiding voor airconditioning in je huis? Geen paniek, dit hoeft nog niet te betekenen dat jij en je gezin zullen moeten puffen van de warmte. De split-airco of lucht/lucht-warmtepomp verwarmt je huis ook in de winter. Daarna zal de volgende hittegolf zal je niet meer deren. Je geniet vanaf dan van de werking van dit toestel tijdens elk seizoen.

Bereid je nu alvast voor op zomerse temperaturen en vraag op tijd je offerte aan voor airconditioning. Contacteer ons en wij geven je, uiteraard geheel vrijblijvend, alle nodige informatie.

 

Over deze blogpost

Geplaatst op:

26 februari 2019

 

Categorie:

Gelijkaardige artikels