Uw passief woning certificeren

Uw passief woning certificeren

Als toonaangevend bedrijf in HVAC-R-systemen is Daikin de beste partner voor uw groene bouwprojecten.

Het belang van passiefwoningen

Energiezuinige oplossingen voor gebouwen lijken misschien op het eerste gezicht duurder, maar de duurzame optie spaart u op termijn geld uit. Door te investeren in BREEAM, LEED, WELL of andere certificaten voor groene gebouwen, kunt u uw operationele kosten verlagen, profiteren van hernieuwbare bronnen, de wetgeving een stap voor blijven en de marktwaarde van uw gebouw verhogen.

Uw groene partner

Daikin is uw groene partner

Ons team van geaccrediteerde professionals staat klaar om u te begeleiden bij de selectie van de juiste toestellen om zo uw groene doelstellingen binnen het vooropgestelde budget te behalen. Of het nu een duurzaam design of indienststelling is, Daikin staat bij elke stap klaar om samen met u uw doelstellingen voor een groen gebouw maximaal na te streven en een hoge certificaatscore te behalen.

Wat is BREEAM, LEED en WELL?

BREEAM, LEED en WELL zijn de drie meest gebruikte classificatiesystemen voor groene gebouwen ter wereld. Ze bieden een kader voor gebouweigenaars, architecten en designers om duurzame producten te kiezen die lang meegaan en kostenefficiënt zijn.

Hoe werken ze?

Ze evalueren met onafhankelijke en erkende assessoren energierendement en waterverbruik, gezondheid en welzijn, vervuiling, transport, materialen, afval, ecologie en beheerprocessen en geven gebouwen een score op basis van deze wetenschappelijke evaluaties en de behaalde punten.

Met deze doelstellingen, die vooruitlopen op de regelgeving, wordt er meer duurzaamheid en innovatie in de bouwsector gestimuleerd.

BREEAM/LEED-scorekaart Daikin

De BREEAM/LEED-scorekaart van Daikin, gemaakt door ons team van experts, helpt u om de score van uw gebouw te verhogen. U bespaart tijd door dit blad bij de aanvraag van BREEAM of LEED rechtstreeks naar de assessoren te sturen.

Download the sheet now

De efficiënte totaaloplossing van Daikin

In vele gebouwen worden er aparte systemen gebruikt voor verwarmen, koelen, vriezen, ventilatie en warm water. Daarmee wordt heel veel energie verspild. Wij bieden een efficiënter alternatief met de totaaloplossing van Daikin. De totaaloplossing van Daikin beheert tot 70% van het energieverbruik van een gebouw voor maximaal energierendement met minimale werkingskosten en om de CO2-uitstoot te verlagen. Met Daikin Total Solution behaalt u 30% van de totale BREAAM-score voor nieuwbouwplannen (2016).

Compleet product van Daikin
vrv_logo_710x460.png

Variabel koelmiddelvolume (VRV) en invertertechnologie

BREEAM, LEED en Daikin zien energierendement allemaal als een topprioriteit bij de ontwikkeling van uw groen project. De beste investering die u kunt kiezen is het variabele koelmiddelvolume van Daikin voor VRV-systemen, omdat u er uw koelmiddeltemperatuur op de omstandigheden mee kunt afstemmen en zo krijgt u altijd een optimaal seizoensrendement. De VRV, koelaggregaten en units voor warmterecuperatie uit koeling van Daikin maken allemaal gebruik van invertertechnologie om de hoogste BREEAM-, LEED- en WELL-scores te bieden voor energiezuinige berekeningen.

Het intelligente netwerk

Om het energieverbruik van uw gebouw drastisch te verlagen, moet de werking van de airconditioner 24 op 24 worden beheerd en bewaakt. Het intelligente netwerk van Daikin (i-Net) is een data- en analysewebtool die u in staat stelt om u te focussen op belangrijke zaken en het HVAC-R-beheer aan ons over te laten. i-Net van Daikin stelt de werking van uw systeem continu af zonder dat u iets hoeft te doen.

Het intelligente netwerk

Onze passief woningsprojecten

Wij helpen mensen die bouwen om BREEAM Outstanding, LEED Platinum, WELL Platinum, NZEB en soortgelijke certificaten te halen. Bekijk enkele van de groene bouwprojecten waar we aan gewerkt hebben.

Quattro park c

Krakau, Polen

BREEAM-score: Zeer goed

VRV wordt gebruikt als de enige bron voor verwarming en koeling. Intelligent Touch Manager wordt gebruikt voor centrale regeling en beheer van het energieverbruik.

Kristaltoren

Boekarest, Roemenië

BREEAM ontwerpfase: Uitstekend

Een mooi en zeer bekend voorbeeld van een compleet product van Daikin, wat geleid heeft tot een zeer efficiënte HVAC-installatie

Weybridge

Weybridge, Verenigd Koninkrijk

BREEAM-score: Uitstekend

VRV-warmterecuperatiesysteem van Daikin als grote bijdrager aan de goede energieprestaties van een stijlvol hoofdkantoor.

BES 6001-certificaat

De fabrieken van Daikin in België en Tsjechië en de VRV, Sky Air, Daikin Altherma, splitsystemen en koelaggregaten zijn allemaal gecertificeerd met BES 6001. Dit certificaat verzekert dat alles in de hele leveringsketen van verantwoorde bron komt op sociaal vlak, economisch vlak en milieuvlak. BES 6001 wordt officieel erkend door BREAAM en met BES 6001-gecertificeerde producten in uw gebouw verhoogt uw BREEAM-score aanzienlijk.

BES6001_logo_breed.png