Skip to main content

Staat de Belg deze winter in de kou?

Hoe verwarmt de Belg vandaag? En hoe verloopt de transitie naar hernieuwbare energie? Om het antwoord op deze en andere verwarmingsvragen te achterhalen, voerde Daikin een Nationaal verwarmingsonderzoek uit bij 1.000 landgenoten.

Ons dossier over het onderzoek bundelt de resultaten in vijf hoofdstukken, maar geeft je ook duiding en advies van Daikin-experts. Ontdek het nu!

De situatie vandaag

Verwarmen we vandaag nog erg traditioneel met fossiele brandstoffen als aardgas en mazout? Of eisen warmtepompen nu al hun plaats op? Je leest het in de resultaten van het Nationaal verwarmingsonderzoek.

Comfort

Niemand heeft het thuis graag te warm of te koud, maar welke binnentemperatuur vinden we optimaal? En slagen we er ook in om die gewenste temperatuur het hele jaar door te bereiken? We spitten het voor jou uit!

De kostprijs

Energie wordt almaar duurder, maar zet dat de Belg ook aan om over te stappen op een andere vorm van verwarming? En geven premies daarbij het nodige duwtje in de rug? Of zijn die nog te weinig bekend bij het grote publiek?

Duurzaamheid

Iedereen heeft de mond vol over duurzaam verwarmen, maar is de Belg ook écht bereid om de stap te zetten? En wat zijn de belangrijkste redenen om over te schakelen? Dat en nog veel meer lees je in ons dossier.

Innovatie

Zien Belgen de voordelen van de energietransitie? En zijn ze ervan overtuigd dat technologische innovaties de huidige energieproblemen kunnen oplossen? Het Nationaal verwarmingsonderzoek vertelt je meer

Altijd het perfecte binnenklimaat met Daikin

Wilt u weten of uw huis klaar is voor een warmtepomp, doe de test!

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !