Skip to main content

Koop de juiste airconditioner voor u

5 tips voor een goede investering

5 zaken om rekening mee te houden tijdens het kopen van een airconditioner

Bij het investeren in een airconditioningsysteem, is het kopen van het juiste type, model en capaciteit cruciaal. Airconditioners hebben een grote impact op uw comfort en gezondheid thuis. Deze tips zullen u helpen om de juiste airconditioner voor uw ruimten en behoeften te kopen, zodat u het meeste uit uw investering kunt halen.

1. Het hele jaar door rendement

Alle Daikin-units koelen huizen met een rendementsklasse van tot A+++, de hoogste op de markt, waardoor uw energiefactuur laag blijft. Met onze oplossingen, zult u het hele jaar door genieten van een perfect klimaat, op een energievriendelijke manier.

2. De juiste capaciteit

Bij het kiezen van een airconditioningsysteem, is het belangrijk om de vereiste koelcapaciteit te bepalen. Een systeem me te kleine capaciteit kan teleurstellende resultaten opleveren, terwijl een overgedimensioneerd systeem een luchtstroom zal leveren die krachtiger is dan nodig, wat zorgt voor een onaangenaam comfort. De perfecte capaciteit vinden is een zaak van evenwicht – maar uw Daikin-installateur kan u daar bij helpen.

3. Afstemmen op uw interieur

Elke woning is uniek. Met de stijlvolle airconditioningunits en het uitgebreid aanbod aan modellen, biedt Daikin comfortabele en energie-efficiënte oplossingen voor elke kamer.

  • Onze wandmodellen (Ururu Sarara, Daikin Emura, Stylish, Perfera) passen perfect bij elk interieur en sommige werden zelfs bekroond met ‘s werelds meest prestigieuze prijzen voor design.

  • Onze staande modellen (zoals Perfera) passen perfect onder een vensterbank of in een kamer met beperkte hoogte.

Als u uw binnenunit helemaal niet wilt zien, kunt u kiezen voor een verborgen plafondunit. Dit model wordt in valse plafonds of valse muren ingebouwd, zodat alleen de uitlaatroosters zichtbaar zijn.

4. Zorg dragen voor uw buitenunit

Tijdens het installeren van een airconditioner met een buitenunit, hebben mensen vaak alleen oog voor de binnenunit, omdat deze binnen het meest zichtbaar is. Maar de locatie van de buitenunit is misschien zelfs nog belangrijker, omdat dit een enorme impact kan hebben op de goede werking van het volledige systeem. De buitenunit is het hart van het airconditioningsysteem en mag daarom niet vergeten worden. Zorg ervoor dat de luchtinlaat en -uitlaat niet belemmerd worden door voorwerpen en bladeren. Kijk uw unit na voor het begin van het zomer- en winterseizoen om de optimale werking te verzekeren.

5. Bestel uw unit tijdig

Wacht niet tot de eerste warme dag om uw airconditioningsysteem te bestellen. Eerst en vooral, u zult niet de enige zijn die snel een unit wilt laten installeren en de agenda’s van erkende installateurs zullen vol staan. Ten tweede, het duurt gewoonlijk even voordat de airconditioner van uw keuze aan u geleverd kan worden. De periode tussen de bestelling en de werkelijke installatie kan enkele weken zijn.

Als richtlijn, de installatie van een airconditioner zelf duurt gewoonlijk een werkdag per kamer. De exacte installatietijd hangt af van de precieze installatieomstandigheden.

bg-image

Bestel uw unit tijdig en houd rekening met deze zaken.

Nog vragen?

Verwante artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !