Skip to main content

Beschermt tegen het norovirus, dat zich verspreidt via voedselvergiftiging en wordt overgedragen door mensen

Het werd bewezen dat de actieve elementen die door de Streamer-technologie worden geproduceerd, het norovirus afbreken en neutraliseren door contact te maken met norovirus, dat voedselvergiftiging veroorzaakt. Bovendien werd deze keer bewezen dat het gebruiken van twee Streamer-units het beschermend effect verdubbelt.

Professor Shigeru Kyuwa

Supervisor
Professor Shigeru Kyuwa

Ph.D. (Agriculture)
Department of Biomedical Science,
Graduate School of Agriculture and Life Science,
University of Tokyo

Aantonen van het beschermend effect tegen het norovirus

Testorganisatie

Department of Biomedical Science, Graduate School of Agriculture and Life Science, University of Tokyo

Testmethode

Gebruik van het norovirus voor muizen [Muis-norovirus] (1) Virus dat behoort tot de soort Calicivirus Norovirus (enkelstrengs RNA-virus, plus gevoel, geen enveloppe). (2) Een virus dat behoort tot dezelfde soort virus als het menselijk norovirus en kan worden gebruikt als vervanging van het menselijk norovirus. (3) Verhoog de macrofagenachtige lijn van tumorcellen RAW264-cellen. De MNV-S7-stam (Genbank opname nr. AB435515, Toya enz.) die in dit experiment werd gebruikt, werd uitgebreid met bovenstaande RAW264-cellen (gekocht bij de RIKEN BRC-cellenbank). D-MEM/Ham's F-12 (met fenolrood, HEPES, natriumpyruvaat) werd gebruikt als de cultuuroplossing. De virustiter werd bepaald door de TDIDT50-methode met een plaat met 96 wells.

Streamer - vergelijking van het beschermend effect tegen O157 met één Streamer-unit en twee Streamer-units

Er kon na 4 uur bestraling met de Streamer 0,6% overleven bij gebruik van twee units, in vergelijking met 1,3% bij gebruik van een unit, wat bevestigt dat de bescherming wordt verdubbeld.

* De resultaten werden uitsluitend bekomen na demonstratie van de Daikin Streamer-apparaat onder experimentele omstandigheden.

Let op voor het norovirus tijdens de wintermaanden!

Bacteriële voedselvergiftiging komt vaker voor in de zomer, wanneer schimmels beter groeien, maar omdat virussen beter gedijen in lage temperaturen en droge omgevingen, neem virale voedselvergiftiging toe in de winter. Daarvan is de overgrote meerderheid voedselvergiftiging door het norovirus. Het norovirus en uiterst besmettelijk en verspreidt zich vaak lang, wat leidt tot meer uitbraken en patiënten dan in de zomer. Het norovirus is verantwoordelijk voor meer dan de helft van de patiënten met voedselvergiftiging per jaar.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !