Skip to main content

Energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid voor een farmaceutische fabriek

Daikin heeft onlangs een HFO-invertergestuurd koelaggregaat geleverd aan een groot farmaceutisch bedrijf voor een van hun productievestigingen in Wenen, Oostenrijk.

De invertergestuurde koelaggregaten van Daikin zijn onlangs in de fabriek getest, voordat ze naar de locatie van de klant konden worden gestuurd om oude koelaggregaten met een hoog aardopwarmingspotentieel te vervangen.

Geleverde producten

2x EWAH-TZ

Totaal koelvermogen: 580 kW

Over de producten en het project

Voor dit project was de vervanging vereist van een 15 jaar oude groot split-koelaggregaat R410A met luchtgekoelde condensors op afstand. De hoeveelheid koelmiddel in het oude koelaggregaat was erg hoog en de zuigercompressor had slechts 4 capaciteitstrappen. De eindgebruiker besloot het oude koelaggregaat te vervangen door meer geavanceerde technologie, die milieuvriendelijker is en een betere energie-efficiëntie garandeert.

De adviseurs kozen voornamelijk voor het invertergestuurde koelaggregaat van Daikin omdat ze op die manier de grote betrouwbaarheid van een in-house ontwikkelde invertergestuurde compressor konden combineren met HFO-koelmiddel, waardoor volledig werd voldaan aan alle eisen van de productie-unit.

Lees hier meer over de monoschroefcompressor van Daikin

“Voor het project was een milieuvriendelijk HVAC-concept nodig. Daarom werd gekozen voor koelaggregaten met R-1234ze. Dit koelmiddel is de nieuwe norm voor milieuvriendelijke koelsystemen. Met een aardopwarmingspotentieel die 200 keer lager is dan R-134A is het een veel groenere optie, en gecombineerd met de monoschroefcompressoren van Daikin is een ongeëvenaard energie-efficiëntieniveau gegarandeerd."

*Lees hier meer over de voordelen van het gebruik van R-1234z

Meer over de eisen van het project

Het koelaggregaat zal worden gebruikt om een gekoeld water/glycol mengsel van -8°C te produceren, dat zal zorgen voor de koeling van microbiologische processen.

Tijdens zijn onderzoek naar vervanging voerde de eindgebruiker een aantal metingen uit in “real life” operaties, waarbij bleek dat de koelbehoefte kan variëren van circa 70 kW tot 570 kW.

Om de hoeveelheid koelmiddel te verminderen, hebben ze samen met Daikin besloten om als vervanging de HFO luchtgekoelde invertergestuurde koelaggregaten uit de TZ-serie te gebruiken, met een uiterst laag aardopwarmingspotentieel en met invertertechnologie, om te kunnen beantwoorden aan de variaties in de vereiste koelcapaciteit en om betere prestaties op het gebied van energie-efficiëntie bij deellast te bereiken.

Een ander belangrijk aspect was de geluidsreductie. Voor het project was een maximaal geluidsvermogen van 81 dBA vereist. Aan die eis werd tegemoet gekomen dankzij een optimalisatie van de configuratie met gereduceerd geluidsvermogen in de TZ-serie.

Verwante artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !