Skip to main content

Koelaggregaten voor een complex van kantoorgebouwen

Krakau, Polen

Daikin heeft onlangs koelaggregaten geleverd voor alweer een geweldig kantoorgebouwproject, deze keer in Krakau, Polen.

Het bovenvermelde project betreft een complex van vijf gebouwen die moderne kantoorruimte bieden in het centrum van Krakau. Het kantoorcomplex biedt ongeveer 70.000 m² verhuurbare werkruimte voor bedrijven. Het project ging 3 en een half jaar geleden van start toen de gebouwen D, E en C werden opgeleverd.

Geïnstalleerde producten

Over het project

De hierboven beschreven uitrusting zal worden gebruikt om te garanderen dat het hele jaar door aan de comforteisen wordt voldaan, zodat de werknemers van de bedrijven in deze indrukwekkende kantoorgebouwen in een optimale werkomgeving kunnen werken.

Alle gebouwen werden voorzien van luchtgekoelde schroefinverterunits van Daikin, terwijl de VZ-reeks werd gebruikt op plaatsen waar er te weinig ruimte was.

"De invertertechnologie moduleert continu het toerental van de compressormotor, wat de efficiëntste manier is om de capaciteit van de compressor te regelen. Op deze manier zorgt de variabele frequentieregelaar voor koelaggregaten met uitstekende deellast- of seizoensrendementen, waardoor ook mogelijkheden voor veel energiebesparing ontstaan."

Belangrijkste aspecten

Een van de belangrijkste aspecten voor dit grote project was zeker het energierendement.

Het efficiëntieniveau dat een koelaggregaat kan leveren, heeft duidelijk een invloed op het energieverbruik en de bedrijfskosten van het kantoorgebouw. En het was in het belang van de klanten om technologie te installeren die het energieverbruik zo laag mogelijk kon houden.

Daarom werden in elk gebouw schroefinverterunits van Daikin geïnstalleerd.

De invertertechnologie moduleert continu het toerental van de compressormotor, wat de efficiëntste manier is om de capaciteit van de compressor te regelen. Op deze manier zorgt de variabele frequentieregelaar voor koelaggregaten met uitstekende deellast- of seizoensrendementen, waardoor ook mogelijkheden voor veel energiebesparing ontstaan.

Om het HVAC-systeem nog efficiënter te maken, was het belangrijk ervoor te zorgen dat de koelaggregaten ook het waterdebiet konden variëren, afhankelijk van de huidige belasting van het gebouw. Er werd dus gezorgd voor een variabel waterdebiet in het primaire circuit. Deze optie zal de pompen efficiënter maken, door de hoeveelheid water die door het systeem stroomt te moduleren en zo de impact van de pompen op het energieverbruik te verminderen.

Betrouwbaarheid was nog een ander belangrijk aspect. Dit is nog een reden waarom voor schroefcompressoren werd gekozen, aangezien de door Daikin zelf ontwikkelde schroefcompressoren een langere levensduur kunnen garanderen dan andere schroefcompressoren.

Nog een interessant aspect was het feit dat de koelaggregaten voor dit project op zuiver water (zonder glycol) moesten werken, wat niet bepaald een standaard verzoek is gezien de omgevingsomstandigheden in Krakau. Maar Daikin is erin geslaagd om ook in die behoefte te voorzien.

LEES HIER MEER OVER KOELAGGREGATEN VAN DAIKIN VOOR KANTOORRUIMTES

Verwante artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !