Skip to main content

Daarom zorgt een warmtepomp voor optimaal wooncomfort

Op zoek naar een milieuvriendelijke en voordelige manier om je woning te verwarmen? Een lage temperatuur warmtepomp is ideaal! Zo’n warmtepomp neemt warmte op uit de omgeving en geeft ze af aan een hoge temperatuur. Een bijzonder efficiënte manier van verwarmen!

Flexibiliteit troef met een warmtepomp

Een warmtepomp die op lage temperatuur werkt, zoals de ROTEX HPSU Compact, past perfect binnen een flexibel en energiezuinig verwarmingssysteem.

Je kunt een warmtepomp combineren met:

Let wel: een lagetemperatuurwarmtepomp zoals de ROTEX HPSU Compact werkt pas optimaal in een goed geïsoleerde woning. Zo’n warmtepomp wordt dan ook vooral geïnstalleerd in nieuwbouwwoningen en bij grote renovaties.

Drie-in-één-oplossing

De ROTEX HPSU Compact verwarmt je woning en je sanitair water, maar je kunt deze warmtepomp ook gebruiken om mee te koelen. Het gaat om een totaaloplossing die drie functies verenigt in één toestel. De HPSU Compact zorgt in elke periode van het jaar voor een comfortabel binnenklimaat.

Nog een belangrijke troef van de ROTEX HPSU Compact: deze innovatieve warmtepomp is zéér compact. De binnenunit zit namelijk volledig geïntegreerd in de opslagtank voor zonne-energie. Het gehele toestel is dan ook niet groter dan 0,36 m2 (type 304/308) of 0,62 m2 (type 508/516). Je kunt deze warmtepomp dus zowat overal snel en makkelijk installeren.

Niets dan voordelen

Je zult het snel merken: een lagetemperatuurwarmtepomp staat garant voor een optimaal wooncomfort. De voordelen zijn dan ook legio:

  • Zeer hoog rendement door het gebruik van gratis omgevingsenergie
  • Intelligent opslagbeheer voor een maximale energiezuinigheid
  • ‘Smart Grid Ready’: de slimme controller in de warmtepomp vangt pieken in de stroomproductie op
  • De hoogst mogelijke hygiëne voor warm water: legionella en bezinksel krijgen geen kans
  • Zuinige werking
  • Bijzonder stil
  • ...

Wil je graag een warmtepomp in je woning installeren? Neem gerust vrijblijvend contact op met een van onze dealers.

Installeer een mini-elektriciteitscentrale

Een warmtekrachtkoppeling (WKK) gebruikt men in elektriciteitscentrales om de warmte die ontstaat bij het opwekken van elektriciteit niet verloren te laten gaan. Bij een micro-WKK wordt datzelfde principe toegepast op een kleinere schaal. De installatie is in wezen een mini elektriciteitscentrale, die zowel warmte - voor verwarming en sanitair water - als elektriciteit produceert. Een micro-WKK is een uitstekend alternatief voor een traditionele cv-ketel of boiler. Je bespaart tot 20% energie.

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !