Skip to main content

Gratis energie opwekken? Het is mogelijk!

Iedereen verbruikt energie en moet daar jaarlijks een bedrag voor neertellen. Maar je kunt ook zelf energie produceren, want op die manier draag je bij aan een beter leefmilieu en bespaar je op je energierekening. Hoe? Door bijvoorbeeld gebruik te maken van zonnepanelen. Maar er zijn ook nog een aantal andere zaken waarmee je gratis energie kunt opwekken. Wij geven je alvast mee hoe je dat kunt doen!

Zonnepanelen: populairste manier

Met zonne-energie kun je makkelijk gratis elektriciteit opwekken. Het is dan ook de populairste vorm van gratis energie. Zonnepanelen worden almaar goedkoper om te installeren. Bovendien heb je er geen vergunning meer voor nodig. Je bepaalt dus zelf hoeveel panelen je op je dak plaatst. Ook al zijn de subsidies voor zonnepanelen grotendeels afgeschaft, toch kun je de investering binnen zes tot tien jaar terugverdienen. Daarna geniet je dus ten volle van gratis energie en kun je bovendien genieten van een terugleververgoeding, als je de stroom die je niet gebruikt hebt teruggeeft aan je energieleverancier. 

Gratis energie met een windturbine

De wind is net zoals de zon een onuitputtelijke energiebron. Er bestaan verschillende soorten windmolens, ook voor particulieren. Maar om een windmolen te installeren, moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Zo moet je toestemming aan je buren en aan de gemeente vragen. Daarnaast moet je ook je energieleverancier op de hoogte brengen. 

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !