Skip to main content

Warmtepomptechnologie erkend als hernieuwbare energie

Wie het milieu een warm hart toedraagt, kan met een gerust gemoed voor een warmtepomp kiezen om zijn woning te verwarmen en te koelen. Dat warmtepomptechnologie een ‘schone’ technologie is, weten we natuurlijk al langer. Maar voortaan is het ook ‘officieel’: de Vlaamse overheid heeft de technologie namelijk expliciet ingedeeld onder de noemer hernieuwbare energie.

Ecologiepremie Plus voor hernieuwbare energie

De Vlaamse overheid kent een ecologiepremie toe aan ondernemingen die in Vlaanderen belangrijke ecologie-investeringen realiseren. Met deze premie, de Ecologiepremie Plus, wil de overheid ondernemingen stimuleren om hun productieproces milieuvriendelijk en energiezuinig organiseren.

De technologieën die in aanmerking komen voor de Ecologiepremie Plus zijn opgesomd in een limitatieve lijst. In de meest recente versie van de lijst, die dateert van 21 april 2016, wordt ook warmtepomptechnologie expliciet vernoemd als hernieuwbare energie die in aanmerking komt voor de premie.

Sectororganisatie reageert tevreden

Als je een systeem voor airconditioning kiest, wil je een installatie die meer doet dan enkel de lucht koelen. Een hedendaags aircosysteem schept een perfect binnenklimaat, met een zorgvuldig evenwicht tussen temperatuur, luchtvochtigheid en verse luchttoevoer. State-of-the-art airconditioners kunnen zelfs irriterende stoffen, zoals stuifmeel, filteren. 

Met een warmtepomp zit je goed

Goed nieuws dus voor bedrijven die de warmtepomptechnologie gebruiken. Maar ook voor thuisgebruik is een warmtepomp een verstandige keuze. Niet alleen kies je dan gegarandeerd voor hernieuwbare energie, je profiteert ook van allerlei andere voordelen. Zo kun je een warmtepomp zowel gebruiken om te verwarmen als om te koelen. Maar ook het rendement is bijzonder gunstig. Je zult snel het verschil voelen in je portemonnee!

Geïnteresseerd in warmtepomptechnologie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !