Skip to main content

De voordelen van een energiezuinige boiler

Is de elektrische boiler energiezuinig?

Een boiler moet efficiënt en betrouwbaar zijn zodat je te allen tijde van warm water kunt genieten. Een boiler die aan de lopende band energie verslindt, mijd je liever, want hij stuwt je energiekosten de hoogte in. Wat zijn de meest energiezuinige boilers? Je vindt het antwoord in dit artikel.

Elektrische boilers hebben een slechte naam als het gaat om energiezuinigheid. Het klopt ook dat de elektriciteitsfactuur gevoelig verhoogt als je een elektrische boiler gebruikt. Wie slim gebruikmaakt van de moderne besparingstechnieken kan echter tot een aanvaardbare elektriciteitskost komen.

De spaardoucheknop: onmisbaar voor energiebewust waterverbruik

Door een spaardoucheknop of economische doucheknop te installeren daalt het water- en elektriciteitsverbruik met maar liefst 30 procent. Je spaart dan niet enkel je eigen portemonnee, maar ook het milieu. Bovendien heb je in vele gevallen recht op een premie als je een spaardoucheknop installeert. Meer info via premiezoeker.be.

Wil je een energie-efficiënte boiler, hou dan rekening met de behuizing. Duurdere boilers beschikken over een schil die het water veel langer warm houdt, zonder dat er extra energie moet worden aangewend. Ook energiezuinige verwarmingselementen hebben een gunstig effect op het energieverbruik. 

De energiezuinige Rotex-boiler

De Rotex-boiler is een energiezuinige combinatie van een warmwatertank en een doorstroomboiler. Het water wordt door een hoogwaardige, roestvrijstalen warmtewisselaar gepompt en opgewarmd. Drinkwater wordt opgeslagen in een aparte hoogwaardige warmtewisselaar. De binnen- en buitenwanden zijn gemaakt van schokbestendig polypropyleen en de ruimte ertussen is gevuld met een hoogwaardig thermisch isolerend schuim.

Energiezuinige boiler op zonne-energie

Water kan elektrisch worden verwarmd (via een elektrische dompelaar), maar ook met zonne-energieof een warmtepomp. Beide zijn erg energie-efficiënte systemen die je energiefactuur verder zal doen dalen. De Rotex-energieboiler is compatibel met al deze warmtebronnen voor een optimaal en energiezuinig verbruik.

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !