Skip to main content

Renovatieplannen?

Een overzicht van de mogelijke verwarmingssystemen 

Als je een grondige renovatie van je woning plant, overweeg je waarschijnlijk ook om een nieuwe verwarmingsinstallatie te plaatsen. Maar wat is er zoal op de markt? We schetsen je graag een beeld van de verschillende soorten verwarmingssystemen.

1. Gascondensatieketel

Een gascondensatieketel is erg compact en kan dankzij de energiebesparende condensatietechnologie een indrukwekkend rendement tot 110% voor sanitair warm water en de centrale verwarming bereiken. Een dergelijke ketel is eenvoudig, ecologisch verantwoord en heeft een lange levensduur.

2. Oliecondensatieketel

Een oliecondensatieketel overklast moeiteloos het rendement van een traditionele stookolieketel. Bovendien is dit verwarmingssysteem milieuvriendelijk, zuinig en geschikt voor het gebruik van bio-olie

3. Lage temperatuur warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van de gratis hernieuwbare omgevingsenergie van de zon en de lucht. Het werkingsprincipe van deze innovatieve technologie kun je zien als een ‘omgekeerd aircosysteem’. Een lage temperatuurwarmtepomp wordt vooral geïnstalleerd bij nieuwbouw of wordt gebruikt in combinatie met vloerverwarming.

4. Hoge temperatuur warmtepomp

Warmtepompen zijn evenwel ook mogelijk bij renovatie. Een hoge temperatuur warmtepomp kan zelfs bij erg lage buitentemperaturen verwarmingswater met een temperatuur tot 80 °C leveren. Dit type warmtepomp kun je perfect gebruiken met je bestaande radiatoren.

5. Hybride gasketel

Het is ook mogelijk om een warmtepomp te combineren met gascondensatietechnologie in een hybride gasketel. Zo’n verwarmingsketel haalt watertemperaturen van 25 tot 80 °C. De verwarming van tapwater gebeurt tot 30 % efficiënter dan bij een standaard gascondensatieketel

6. Zonnesysteem

Zoals de naam doet vermoeden gebruikt een zonnesysteem energie van de zon voor (vloer)verwarming en de productie van warm water. Daarvoor worden worden er zonnepanelen op het dak van de woning (of elders) geplaatst. Een zonnesysteem wordt altijd gecombineerd met een warmtepomp, gasketel, gascondensatieketel of oliecondensatieketel.

7. Warmwaterketel

Bij warmwatertanks met een groot volume is de hygiëne van het water cruciaal. De warmwaterketels van ROTEX geven door hun specifieke ontwerp vuil, roest en ander bezinksel geen kans. Dergelijke warmwaterketels kun je ook modulair aan elkaar schakelen of gebruiken in combinatie met een zonne-installatie.

Vraag je je af welk van deze verwarmingssystemen het meest geschikt is voor jou? Wil je graag meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !