Een kleine warmtepomp om kleine kamers te verwarmen

Een kleine warmtepomp om kleine kamers te verwarmen

Je woont klein, of hebt enkele kleine kamers die je slechts sporadisch moet opwarmen? Dan is een kleine lucht-lucht warmtepomp ideaal. Een aantal van onze lucht-lucht warmtepompen zijn speciaal ontworpen voor het verwarmen van kleine ruimtes. Ze zijn efficiënt, gemakkelijk te installeren en ze werken erg snel. Bovendien kunnen de de lucht-lucht warmtepompen vaak zowel verwarmen als koelen, zodat je meteen ook een airco in huis hebt. Deze warmtepompen zijn vooral geschikt voor kamers kleiner dan 20 m².

Hoe werkt een lucht-lucht warmtepomp?

Onze lucht-lucht warmtepompen voor het opwarmen van kleine kamers bestaan uit een split unit systeem, met één buitenunit en tot drie binnenunits. Je kan met één warmtepomp dus tot drie kamers opwarmen. De buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht: die wordt met een compressor samengeperst onder hoge druk. De verwarmde lucht wordt daarna via de binnenunits in de woning verspreidt. De lucht wordt op een gelijkmatige manier in de kamer verdeelt, dit in tegenstelling tot radiatoren of een elektrische verwarming, waardoor de kamer ook veel sneller volledig opwarmt.

Een kleine warmtepomp ten opzichte van klassieke verwarming

Een kleine kamer kan je natuurlijk ook gewoon opwarmen met radiatoren of met elektrische verwarming. Toch biedt een kleine lucht-lucht warmtepomp heel wat voordelen:

  • Je bespaart op je energiefactuur. Een elektrische verwarming is enorm duur, en ook klassieke verwarming met radiatoren kost geld. Het rendement van een warmtepomp ligt een pak hoger, waardoor je bespaart op je energiefactuur.
  • Een warmtepomp verdeelt de warme lucht heel gelijkmatig, waardoor de kamer gelijkmatiger verwarmt. 
  • De installatie van een lucht-lucht warmtepomp is erg eenvoudig, je hebt alleen een buitenunit en een binnenunit nodig.
  • Veel lucht-lucht warmtepompen kunnen niet alleen verwarmen, ze kunnen ook verkoelen.
  • Onze warmtepompen zuiveren bovendien de binnenlucht en regelen de luchtvochtigheid.