
Er zijn heel wat verwarmingssystemen op de markt. Zie jij door de bomen het bos nog? Afhankelijk van je bouw- of verbouwplannen zijn je behoeften anders. Kies je voor groene energie? Kan je zonnepanelen installeren? Of benut je gratis warmte die je via een warmtepomp uit de lucht of de grond haalt?
De beste verwarmingssystemen bij een nieuwbouwwoning
Al in de eerste fase van je planning bepaal je welk type verwarming jij wilt: vloerverwarming biedt andere mogelijkheden dan airconditioning of klassieke radiatoren. Bij nieuwbouw gelden strenge energienormen. Een uitgelezen kans om voor volledig groene energie te kiezen: je spaart de natuur én je bespaart op je energiefactuur.
Een warmtepomp voor het beste rendement
Bij een nieuwbouw combineer je zoveel mogelijk; dat is slim, plaats- en kostenbesparend. Kies één verwarmingssysteem om zowel je woning als je sanitair water te verwarmen. Een lagetemperatuur-warmtepomp klaart deze klus enkel en alleen via de warmte die hij uit de buitenlucht haalt. En hij doet meer: dankzij een warmtepompconvector koelt hij je woning ook.
De hybride warmtepomp: extra groen
Als je een nieuwbouwwoning optimaal van groene energie wilt voorzien, dan combineer je je warmtepomp met een energieboiler en zonnepanelen. Je haalt 100% van je warmtebehoefte uit de natuur en slaat warm water eenvoudig op in de geïntegreerde energieboiler. Ook in dit verwarmingssysteem kan een extra convector je woning in de zomer fris houden. Eén systeem voldoet aan al je temperatuurbehoeften en vraagt erg weinig ruimte in je woning. Geen moeilijke keuze dus.
Welk verwarmingssysteem bij renovatie?
Deze oplossingen zijn ook mogelijk als je een bestaand huis renoveert en je gasboiler of mazoutketel vervangt. Heb je minder ingrijpende plannen? Een warmtepomp koppel je zonder problemen aan je bestaande leidingen, radiatoren en vloerverwarming. Als je je gascondensatieketel liever behoudt, dan schakel je een hybride warmtepomp aan je ketel. De warmtepomp zorgt met z'n slimme technologie voor een groene toets en een lager energieverbruik.
Eenvoudige bediening
Met de slimme thermostaat stel je snel en duidelijk in wanneer de verwarming in werking treedt. De controller gaat zelf op zoek naar het beste rendement van je verwarmingssysteem en stuurt het in functie daarvan aan. Je zal versteld staan van het gebruiksgemak en van je voordelige energiefactuur.