Skip to main content

Ontdek de nieuwste lucht/water warmtepompen op Batibouw 2019

Batibouw 2019

Wil je meer informatie over de nieuwste modellen van de Altherma 3-rd generation warmtepompen?

Bezoek ons dan op de Daikin-stand op Batibouw van 21 februari tot 3 maart 2019.

Paleis 12 op stand 306 in Brussels Expo.

Dit jaar is de grootste Belgische beurs voor renovatie en inrichting, Batibouw, toe aan zijn zestigste editie. Daikin viert mee met de uitbreiding van het assortiment Altherma 3rd generation lucht/water warmtepompen. Dit gamma bestaat uit verschillende verwarmingsoplossingen voor nieuwbouwprojecten of grote residentiële renovaties en groeide intussen uit tot dé leider in warmtepompen op de Europese markt. Wij vertellen je alles over de twee nieuwe modellen die op Batibouw worden gelanceerd.

De Altherma 3-warmtepompen op Batibouw

Tijdens Batibouw presenteren we de nieuwste units in het Daikin Altherma gamma. Deze warmtepompen werden speciaal ontwikkeld voor de Europese markt en zijn volledig aangepast aan de Europese klimaatbehoeften en seizoenschommelingen. Het gamma is zeer populair en dat is ook  niet verwonderlijk: Daikin integreert hernieuwbare energiebronnen op een innovatieve manier en verbetert voortdurend de efficiëntie en het comfort van zijn producten, die bovendien uiterst betaalbaar zijn. Alle Daikin Altherma-units maken deel uit van het Bluevolution-gamma. Met deze reeks biedt Daikin als eerste bedrijf warmtepompen met R-32. Dit koelmiddel is net zo krachtig als R-410A die als standaard wordt gebruikt, maar haalt een hoger energierendement en heeft een lagere CO2-uitstoot dankzij zijn lager aardopwarmingsvermogen. R-32 is makkelijk te recupereren en te hergebruiken en voldoet aan de nieuwe doelstellingen van de Europese F-gasregels. Op Batibouw kom je alles te weten over de werking van dit baanbrekende koelmiddel.

Daikin Altherma Integrated Solar Unit-warmtepomp met lage temperatuur

Op Batibouw kunnen bezoekers kennismaken met de nieuwe Daikin Altherma Integrated Solar Unit warmtepomp met lage temperatuur. Voor het eerst werd dit toestel voorzien van het koelmiddel R-32, in plaats van het vroegere R-410A. Deze ISU warmtepomp heeft een geïntegreerde thermodynamische opslagtank en werkt volgens het doorstroomprincipe. Dankzij deze warmtepomp verwarm je sanitair water met behulp van zonnewarmte en geniet je van de meest complete oplossing voor een hoog rendement. Net zoals de andere Daikin lucht/water warmtepompen met lage temperatuur is ook deze unit het meest geschikt als je met vloerverwarming je woning verwarmt. Met dit systeem bereik je op een energiezuinige manier je ingestelde temperatuur, maar wens je met radiatoren te werken dan biedt ook dit systeem een uitstekende oplossing. Zelfs op ijskoude dagen, tot -25°C, kun je rekenen op de werking van de ISU warmtepomp.

Onze nieuwe warmtepompen zijn verkrijgbaar in combinatie met de Daikin Online Controller. Met deze intelligente besturing regel je je klimaatsysteem waar en wanneer je wilt.

Altherma 3rd generation wand- en vloermodel voor grote capaciteiten

De tweede nieuwigheid die we op Batibouw voorstellen aan het grote publiek is het Altherma 3 wand- en vloermodel voor grote capaciteiten van 11, 14 en 16 kW. Tot nog toe waren enkel de kleine vermogens beschikbaar met het nieuwe koelmiddel. Hier komt vanaf echter verandering in. Deze warmtepompen bieden dezelfde voordelen als de reeds bestaande modellen zoals de slimme smartphone-applicatie Online Controller. Deze applicatie laat toe om vanop afstand de unit te bedienen.

De installatie van Altherma 3rd generation-lucht/water-warmtepompen

Alle Daikin Altherma 3rd generation-units zijn ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van de installateur én de eindgebruiker. Elke warmtepomp wordt gebruiksklaar geleverd, inclusief koelmiddel, en werd op voorhand uitvoerig getest. De installatie neemt weinig tijd in beslag en de configuratie is zeer eenvoudig dankzij de gebruiksvriendelijke configuratie wizard. Deze wizard is online beschikbaar via de Daikin Cloud Service. Ook na installatie is de unit gemakkelijk in onderhoud. Je kunt alle werkzaamheden aan de voorzijde van het toestel uitvoeren door het frontpaneel te verwijderen. De bovenleidingen zijn gemakkelijk toegankelijk langs de bovenkant van de unit. Zo ben je zeker van een uitstekende werking van je Daikin Altherma-warmtepomp.

Wil je meer informatie over de nieuwste modellen van de Altherma 3-rd generation warmtepompen? Bezoek ons dan op de Daikin-stand op Batibouw van 21 februari tot 3 maart 2019. Je vindt ons in Paleis 12 op stand 306 in Brussels Expo.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

8 januari 2019

 

Categorie:

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !