Skip to main content

Tips voor een wellnessgevoel in eigen huis

Haal het wellnessgevoel in huis

Wellnessgevoel in huis

Een dagje wellness is altijd fijn: je maakt je hoofd helemaal leeg en je verwent je lichaam met een grondige reiniging. De ideale manier om de batterijen even op te laden! Het is alleen niet elke keer makkelijk om tijd vrij te maken in je schema. Dus waarom zou je het ultieme comfort niet in eigen huis halen? Zo geniet je elke dag van een deugddoende omgeving en ligt je verdiende ontspanning binnen handbereik.

Neem tijd voor jezelf

Wellness begint bij tijd nemen voor jezelf. Bekijk je agenda en je dagschema, en ga na welke dingen écht belangrijk zijn. Zijn er taken waarmee je enorm veel tijd verliest? Probeer eens te ‘singletasken’ of aan mindfulness te doen. Zo onderscheid je hoofd- en bijzaken en ga je efficiënter door je dag. Als je niet meteen ziet waar je tijd kunt winnen, hou je enkele dagen een logboek bij: noteer wat je op elk moment doet. Je zult ervan versteld staan hoeveel tijd er in onverwachte zaken kruipt!

Tip: de technologie staat niet stil. Heel wat handige toepassingen helpen je tijd besparen. Wist je bijvoorbeeld al dat je het ideale binnenklimaat altijd en overal kunt instellen met de Daikin app?

Een gezond binnenhuisklimaat voor een gezonde levensstijl

Je binnenklimaat heeft enorm veel invloed op je welbevinden. Gelukkig ben je met een slimme airco in staat om alle omgevingsfactoren perfect af te stellen. En maar goed ook! In een slecht geventileerde ruimte is er vaak te weinig zuurstof, te veel of te weinig vocht en is de gevoelstemperatuur suboptimaal. Daardoor kun je last krijgen van hoofdpijn, concentratieproblemen en vermoeidheid. Op langere termijn is een slecht binnenklimaat niet alleen nefast voor jouw gezondheid, maar ook voor die van je woning. Investeer dus in een kwalitatieve oplossing op maat en ervaar het verschil.

Tip: ventilatie is niet alleen belangrijk in ‘natte’ ruimtes zoals de badkamer. Het is niet omdat je geen vocht ziet, dat het er niet is. Bovendien geef je met gedegen ventilatie schadelijke stoffen, CO2 en bacteriën geen kans.

Tover je badkamer om tot wellnesstempel

Je hoeft van je badkamer geen sauna te maken om er toch een wellness gevoel te creëren. Andere kranen maken bijvoorbeeld al een wereld van verschil. Wat dacht je van een regendouche of een douchekop met massagestralen? Zo wordt je dagelijkse douche een moment om naar uit te kijken. Investeer in kleurig en geurig doucheschuim, waag je wekelijks aan een gezichtsmasker of probeer eens een scrub met eucalyptus. Stel de temperatuur in je badkamer zo in dat je je niet bibberend moet afdrogen en voorkom schimmels in je persoonlijke hamam met efficiënte ventilatie.

Tip: om levenslang van je badkamer te genieten, laat je je boiler regelmatig controleren door een vakman. Zo val je nooit zonder warm water!

Ontdek de energiezuinige warmtepompboiler van Daikin.  Energiezuinig én geen legionella-bacteriegroei mogelijk, waardoor een thermische desinfectie cyclus niet noodzakelijk is.

Het zit hem in de kleine dingen

Na je douche een deugddoende massage krijgen? Daarvoor hoef je niet per se een professionele masseur in te schakelen. Je kunt het makkelijk zelf doen met een hoofdmassagespin of je partner vragen om je rug zachtjes in te wrijven met een welriekende olie. Besteed aandacht aan details: laat je masseren in een gezellig verlichte ruimte met een streepje muziek op de achtergrond.

Tip: niets vervelender dan achtergrondlawaai als je probeert te ontspannen. Gelukkig hebben onze producten een fluisterstille werking.

Genieten zonder schuldgevoel

Wellness hoeft niet synoniem te zijn met overdaad of verspilling. Tegenwoordig zijn er tal van milieuvriendelijke verwarmingsmogelijkheden. Zo geniet je elk moment en in elke ruimte van de ideale water- of omgevingstemperatuur zonder schuldgevoel. En met een verluchtingssysteem met warmterecuperatie heeft zelfs je badkamer ventileren na een middagje baden weinig impact op je energiefactuur. Geen enkele reden dus om er niet met volle teugen van te genieten!

 

Ideale binnentemperatuur woning

Je thermostaat verstandig instellen

Blijft nu nog de vraag hoe je je thermostaat precies programmeert. Hou er rekening mee dat hoe kouder het buiten is in verhouding met de binnenhuistemperatuur, hoe sneller het binnen zal afkoelen. Aangezien het in ons klimaat vaker 14°C is dan 21°C, zal je verwarmingsinstallatie harder moeten werken om je huis op 21°C te houden dan op een lagere temperatuur.

Bij afwezigheid kun je je thermostaat dus gerust instellen op 14°C. Die temperatuur is laag genoeg om weinig te verbruiken, maar hoog genoeg om condensatie in je woning te vermijden. Een verwarmingsinstallatie heeft een hoger rendement als je je woning in één keer opwarmt (van 14 naar 21°C) dan als je je huis graadje per graadje opwarmt.

’s Nachts kun je je thermostaat bijvoorbeeld instellen op 16°C. De kans is klein dat je huis in één nacht tot een lagere temperatuur zal afkoelen, waardoor je verwarming normaal gezien niet zal moeten aanslaan. 16°C is ook een prima temperatuur om je huis ’s morgens in een relatief korte tijd terug tot een comfortabele temperatuur op te warmen.

 

Over deze blogpost

Geplaatst op:

04 juni 2018

 

Categorie:

Ventilatie

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !