Skip to main content

Hoe werkt airco?

De werking van een airco is gebaseerd op het principe van de compressietechniek en kun je het best vergelijken met de werking van een koelkast of een diepvries. De binnenunit van de airco onttrekt de warmte uit een ruimte en voert die af naar buiten. Dat is mogelijk dankzij een compressor met een koelvloeistof, die het hart van de airconditioning vormt. Door de warmte in de ruimte wordt deze koelvloeistof heel snel gasvormig. Dit gas wordt vervolgens naar een condensor geleid, waar het terug een vloeistof wordt. Daarbij komt warmte vrij, die via de buitenunit van de airco aan de buitenlucht wordt afgegeven. Daarna kan heel het proces opnieuw beginnen. Meer details over de werking van een airco vind je op onze blog.

Een airco maakt dus gebruik van energie uit de natuur, maar functioneert zelf op elektriciteit. Als je het systeem aansluit op zonnepanelen, dan kun je die elektriciteit gedeeltelijk zelf produceren.

Gerelateerde vragen & antwoorden

  • Welke airco-systeem moet ik kiezen?

    Er bestaan heel wat verschillende airconditioningsystemen, elk met hun specifieke eigenschappen. Voor particulieren en in kleine kantoren zijn dit de meest gebruikte systemen: een split-airco, een multisplit-airco en een mobiele airco
  • Kies ik het best een airco met of zonder buitenunit?

    Airco’s zonder buitenunit of mobiele airco’s kunnen handig zijn als je echt geen plaats hebt om een buitenunit te installeren, maar ze hebben ook veel nadelen. Voor een optimaal comfort kies je beter een airco met buitenunit: een splitairco. Afhankelijk van het aantal binnenunits kun je daar één of meerdere kamers mee koelen én verwarmen.
  • Kan ik met een airco ook verwarmen?

    Met Daikin airco-oplossingen kan je ook verwarmen. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !