Skip to main content

Hoeveel verbruikt een warmtepomp?

Het elektriciteitsverbruik van een warmtepomp hangt samen met zijn werking: de compressor van de warmtepomp heeft namelijk elektriciteit nodig om de koelvloeistof samen te drukkenen de temperatuur te verhogen. Het elektriciteitsverbruik van een warmtepomp hangt dus vooral af van het vermogen van de compressor, al spelen er ook andere, externe factoren mee, zoals je warmtebehoefte. Je leest er meer over in onze blog over het verbruik van een warmtepomp.

Gerelateerde vragen & antwoorden

  • Welke warmtepomp kiezen ?

    Er bestaan verschillende soorten warmtepompen. Welke warmtepomp het meest geschikt is voor jouw situatie, hangt af van verschillende factoren. Wij maakten een overzicht van alles waarop je moet letten als je een warmtepomp kiest.
  • Hoe werkt een warmtepomp?

    De meeste warmtepompen werken op basis van de compressietechniek. Dat betekent dat de warmte uit de natuur gehaald wordt via een koelvloeistof die de warmte transporteert.
  • Hoeveel kost een airco?

    De totaalprijs voor de installatie van een aircosysteem hangt af van heel wat factoren. In ons artikel ‘Hoeveel kost een airco precies?’ lees je wat die precies zijn. Je vindt er ook enkele richtprijzen per type airco.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !