Mijn unit van Daikin (Altherma, ketel) ondersteunt de optiekit voor de LAN-adapter van Daikin, maar de app blijft aangeven dat de LAN-adapter van Daikin geïnitialiseerd wordt.

Opgelet: Voor de Daikin Altherma kan de initialisatie tot 15 minuten duren!

Optiekit BRP069A6x:

Wanneer de firmware van de LAN-adapter van Daikin wordt bijgewerkt van versie 17003901 naar de nieuwste firmware, is een stroomreset van het Daikin Altherma-systeem vereist. Dit wordt gemeld via een pop-up in de app Daikin Online Control Heating. Als u vergeten bent om de verplichte stroomreset op uw Daikin Altherma-systeem uit te voeren, zal de app blijven aangeven dat de LAN-adapter van Daikin aan het initialiseren is.

initializing-onlinecontrollerheating-cropped-1265x830.jpg

Het kan tot 15 minuten duren voordat de LAN-adapter van Daikin geïnitialiseerd is. Als de LAN-adapter van Daikin echter na 15 minuten nog steeds aangeeft dat de initialisatie in de app Daikin Online Control Heating bezig is, probeer dan het volgende:

  • Herstart uw Daikin Altherma-systeem door de stroom uit en aan te zetten.
  • Controleer met uw installateur of uw Daikin Altherma-gebruikersinterface geconfigureerd is om in "RT Control" te werken. Momenteel worden “LWT control” of “ext RT control” niet ondersteund door de LAN-adapter van Daikin.
  • Controleer met uw installateur of uw Daikin Altherma-software compatibel is met de LAN-adapter van Daikin en of er een update nodig is om compatibel te zijn.

Optiekit DRGATEWAYAA :

Momenteel is de DRGATEWAYAA alleen compatibel met de kamerthermostaat van Daikin. Wanneer de verbinding tussen de ketel van Daikin en de kamerthermostaat van Daikin onderbroken wordt (bv. defect, ontkoppeld, ... ) dan geeft de LAN-adapter van Daikin de initialisatiestatus aan want dan moet de communicatie met de kamerthermostaat van Daikin opnieuw geïnitialiseerd worden. Zolang de kamerthermostaat van Daikin niet opnieuw aangesloten wordt, blijft de initialisatiestatus weergegeven worden. Zodra er een kamerthermostaat van Daikin wordt aangesloten, kan de voortgang van de initialisatie (upload) worden gecontroleerd op de kamerthermostaat van Daikin.