Skip to main content

Variabele koelmiddeltemperatuur

De grootste innovatie sinds de invertercompressor

Na het succes van onze invertercompressor zijn we nog steeds pionier op het vlak van energierendement in de HVAC-R-sector met onze technologie met variabele koelmiddeltemperatuur. De variabele koelmiddeltemperatuur, ontworpen voor onze VRV- en Sky Air-systemen, past continu zowel de snelheid van de invertercompressor als de koelmiddeltemperatuur aan in koel- en verwarmmodus. Zo kunnen onze systemen altijd met het hoogst mogelijke seizoensrendement aan de last van het gebouw voldoen.

De belangrijkste voordelen van een variabele koelmiddeltemperatuur

  • Het seizoensrendement wordt verhoogd met 28%
  • De eerste weerscompenserende regeling op de markt
  • Voorkomt tocht met hogere uitblaastemperaturen om zo klanttevredenheid en comfort te garanderen

Hoe werkt het?

De variabele koelmiddeltemperatuur stelt uw systeem automatisch af om aan de vereisten van elk gebouw en klimaat te voldoen, drukt ondertussen de energiekosten en verhoogt het comfort. Om het hoogst mogelijke seizoensrendement te bereiken, wordt de capaciteit van het systeem via de invertercompressor geregeld en is de verdamper- (Te) en condensatietemperatuur (Tc) van het koelmiddel variabel.

Bewezen technologie

Om het succes van de variabele koelmiddeltemperatuur te meten, hebben we in een onderzoek de prestaties van de VRV IV (met variabele koelmiddeltemperatuur) vergeleken met die van de VRV III (zonder variabele koelmiddeltemperatuur). Uit de resultaten bleek dat de VRV IV beduidend veel efficiënter was dan de VRV III. In koelmodus verbruikte de VRV IV tot 60% minder energie, terwijl de gemiddelde energiebesparing in verwarmmodus 20% bedroeg.

Meer info over onze producten met variabele koelmiddeltemperatuur

  • Sky Air Airconditioning

    Daikin Sky Air is een compleet airconditioningsysteem dat verwarmt, koelt, ventileert en de lucht zuivert in middelgrote of kleine gebouwen.
  • VRV

    VRV-systemen Daikin bieden een compleet klimaatproduct voor zowel grote als kleine gebouwen. Een origineel, innovatief en energiezuinig product van Daikin.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !