Skip to main content

Historisch hotel kiest voor duurzame upgrade, met L∞P by Daikin VRV-warmtepompen

Las Arenas, Valencia

Voor het upgraden van bestaande VRV-systemen om de onderhoudskosten te verlagen en de comfortregeling verder te verbeteren werd bewust gekozen voor een systeem met een lagere CO2-voetafdruk.

Het vijfsterrenhotel Balneirio Las Arenas aan het Playa de Las Arenas in Valencia is een architecturaal pareltje dat dateert uit 1898. De filosofie is erop gericht gasten en bezoekers maximale luxe en comfort te bieden.

Zorg voor het milieu bepaalt mee de identiteit van het hotel. Voor het upgraden van bestaande VRV-systemen om de onderhoudskosten te verlagen en de comfortregeling verder te verbeteren werd bewust gekozen voor een systeem met een lagere CO2-voetafdruk.

Het hotel werkte al eerder samen met Daikin en koos ervoor om de bestaande warmtepompen te vervangen door L∞ P by Daikin VRV-warmtepompen, aangezien de belangrijkste doelstellingen van de renovatie duurzaamheid en een verlaging van de exploitatiekosten waren.

De hoteleigenaar koos voor VRV-warmtepompen met warmterecuperatie, waarbij de warmte die wordt gerecupereerd uit ruimtes die moeten worden gekoeld, wordt hergebruikt om elders koudere ruimtes te verwarmen, wat enorme besparingen oplevert. 

 

 

Binnen budget en op tijd voltooid

Het project was aanvankelijk gepland als een tweejarig programma, om de overlast voor de hotelgasten tot een minimum te beperken. Het werd echter in een recordtermijn van zes maanden afgewerkt, waarbij gebruik werd gemaakt van de sluiting van het hotel vanwege de Covid-19 pandemie.

"De snelheid van uitvoering, dankzij de steun van Daikin, zorgde ervoor dat de volledige operatie werd uitgevoerd volgens de vooropgestelde planning”,

aldus Jesus Perez, installateur van de airconditioning voor het moderniseringsprogramma. 

In totaal werden 88 buitenunits vervangen, en werden 485 van de bestaande binnenunits behouden. Dit leverde flinke kostenbesparingen en een aanzienlijk kortere projecttijd op.

Bij de renovatie werd het bestaande twee-buizensysteem omgebouwd naar een drie-buizenconfiguratie, en werd het systeem uitgebreid door binnenunits toe te voegen voor een hoger comfort in de lobbyzones. 

bg-image

"We hebben ons doel voor een efficiënte klimaatbeheersing bereikt met een kwalitatief merk dat het comfort en de binnenluchtkwaliteit biedt die onze klanten verdienen, naast duurzaamheid en respect voor het milieu - een cruciale waarde voor onze hotels." 

Carlos Boga, Directeur, Hotel Balneario Las Arenas 

Projectvereisten

Airconditioning
Luchtgordijn
Luchtzuivering
Bediening
Verwarmen
Warm water
Koeling
Ventilatie

Installatiejaar

2022

Geïnstalleerde systemen

  • 88 buitenunits vervangen, waaronder 22 nieuwe VRV-systemen met warmterecuperatie
  • 60 verdeelkasten - omgebouwd van 2-buizen- naar 3-buizensysteem
  • 24 binnenunits voor de lobby's

Responsief comfort 

Het warmterecuperatiesysteem biedt maximaal comfort voor gasten en gebruikers van de evenementen- en conferentieruimtes van het hotel.

Met afzonderlijke temperatuurzones kan elke ruimte afzonderlijk worden geregeld, zodat het comfort kan worden aangepast aan de persoon of activiteit. Als onderdeel van de renovatie werd het intelligente Touch Manager mini-GBS van Daikin met cloudaansluiting geïnstalleerd. Hierdoor kan het hotelmanagement op afstand het comfortniveau in het hele hotel garanderen en tegelijkertijd volledige controle uitoefenen om het energieverbruik te optimaliseren.

 

L∞P door Daikin

Dit project is een voorbeeld van de L∞P by Daikin-filosofie, waarbij beschikbare middelen op een verantwoorde en kwalitatieve manier worden hergebruikt. 

De circulaire economie is in dit project op twee niveaus geïmplementeerd. In de eerste plaats werden de koperen leidingen en binnenunits van het oorspronkelijke systeem behouden, met een aanzienlijke besparing van middelen en projecttijd tot gevolg. Ten tweede hergebruiken de nieuwe LOOP by Daikin VRV-warmtepompen het koelmiddel dat beschikbaar is uit de ontmantelde 

485 bestaande binnenunits werden behouden, wat een kostenbesparing en een aanzienlijk kortere projecttijd opleverde.

systemen. Het koelmiddel wordt teruggewonnen, wat betekent dat het op een kwalitatieve manier wordt geregenereerd zodat het dezelfde kwaliteit heeft als nieuw koelmiddel, met dit verschil dat het geen gevolgen heeft voor de natuurlijke rijkdommen van de aarde. 

De grootschalige renovatie van Hotel Balneario Las Arenas illustreert hoe de technologie van vandaag ervoor kan zorgen dat de koolstofvoetafdruk van gebouwen wordt verkleind, en hun energierekening snel en kosteneffectief wordt verlaagd, door alleen de buitenunits te vervangen. 

Het hotel werkt nu op een veel duurzamere en efficiëntere manier, waarbij het milieu wordt beschermd, tegelijkertijd kosten worden bespaard en het comfort verder wordt verbeterd. 

Planning

De nieuwe VRV-units bieden onafhankelijke klimaatregeling voor gastenkamers en conferentiezalen, waardoor het comfort van de gasten wordt gemaximaliseerd. 

Generisch gebouw

De cloudaansluiting geeft het hotelmanagement volledige controle om het energieverbruik te optimaliseren. 

Gebouwencomplex

De op het dak geïnstalleerde L∞P by Daikin VRV-warmtepompen met warmterecuperatie verkleinen de ecologische voetafdruk en de onderhoudskosten van het hotel. 

Verwante artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !