Skip to main content

Hotel St. Annen

Hamburg, Duitsland

De duurzame modernisering van de airconditioning voltooit de modernisatie van het hotel

Hotel St. Annen, Hamburg

Het Hotel St Annen is gelegen in een stille straat in een woonbuurt in het centrum van Hamburg en creëert een warme en gastvrije sfeer voor bezoekers in een moderne omgeving.

Het hotel werd gebouwd in 1962 en recent werden de tweeëndertig kamers en andere hotelfaciliteiten uitgebreid gemoderniseerd. Als deel van de modernisering, werd in slechts drie en een halve week een innovatief duurzaam airconditioningsysteem geplaatst, dat de nadruk legt op individuele kamerkoeling, comfort dat tegenwoordig als standaard wordt verwacht door hotelgasten.

De klant was op zoek naar een duurzame, stille HVAC-oplossing, die een hoge mate van comfort biedt, wat de op service gerichte houding van het hotel weerspiegelt: “Het maakt ons blij om uw stille thuis te zijn”.

Het hotel koos voor het nieuwste R-32 warmtepompsysteem van de VRV 5 S-reeks van Daikin. De VRV 5 S-reeks werd ontwikkeld om zowel aan hedendaagse als aan toekomstige behoeften te voldoen en laat gasten profiteren van individueel instelbare airconditioning, terwijl het hotel een efficiënte en kosteneffectieve oplossing krijgt, op basis van hernieuwbare energie.

Hotel St Annen is een van de eerste hotels in Duitsland dat wordt uitgerust met het nieuwe VRV 5 R-32 systeem, met een 68% lager broeikaseffect, in vergelijking met de marktnorm. R-32 biedt uitstekende duurzaamheid, met verbeterd energierendement gedurende de volledige levensduur van het systeem en vereist een kleinere lading van koelmiddel en is eenvoudig te recycleren en hergebruiken.

Visueel onopvallend en discreet stil

Het Hotel St Annen is gelegen in een dicht bevolkte woonbuurt. Dit betekent dat de normen voor geluidsisolatie in het bijzonder, streng waren. Dankzij de compacte afmetingen, met een hoogte van slechts 87 cm, en de stille werking, konden de drie buitenunits met enkele ventilator naast elkaar op het dak geplaatst worden, met minimale zichtbaarheid en overlast.

Stijlvolle airconditioning, gemakkelijk te moderniseren

Alle tweeëndertig gastenkamers, de lobby en de ontbijtruimte en de bar van het hotel, zijn uitgerust met strakke, tegen de muur gemonteerde units. De kleine leidingen voor koelmiddel en discrete leidingbuizen zorgen ervoor dat de binnenunits gebruikt kunnen worden bij modernisering, zonder nadelige invloed op het interieur.

bg-image

“Het Daikin-systeem voldoet volledig aan onze verwachtingen op het vlak van geavanceerd energierendement en stille technologie. Daarnaast liet het systeem individuele airconditioning voor de gastenkamers toe.”

Marcus van Riesen, hotelmanager

Het VRV 5 Web Xpress-softwareontwerp en de Shîrudo-technologie maken een snelle en eenvoudige configuratie mogelijk, aangepast aan kamers van verschillende grootte.

Projectvereisten

Airconditioning
Luchtgordijn
Luchtzuivering
Bediening
Warmterecuperatie
Verwarmen
Warm water
Koeling
Ventilatie

Installatiejaar

2020

Geïnstalleerde systemen

  • VRV 5 S-reeks
  • Multisplitsysteem
  • Madoka-muurbedieningen
  • Intelligent Touch Manager

Intuïtieve bediening in de kamers en centraal energiebeheer

De bekroonde, elegante Madoka-muurbediening, met intuïtieve aanraakbediening, maakt het voor gasten gemakkelijk om het comfort in hun kamer te regelen.

De temperatuur en het luchtdebiet kan geregeld worden via afstandsbediening, om te zorgen voor een aangename omgeving met een gelijke luchtverdeling voor maximaal comfort. Door de fluisterstille werking kunnen gasten van een ongestoorde nachtrust genieten.

De geavanceerde Intelligent Touch Manager (iTM) van Daikin biedt het hotelpersoneel gecentraliseerde bediening en controle, waardoor het energieverbruik geoptimaliseerd kan worden. De instellingen voor ingebouwde beveiliging voor koeling en oververhitting, voorkomen dat de kamertemperatuur lager wordt dan 16°C in de winter en hoger wordt dan 32°C in de zomer.

De duurzame oplossing zorgt veilig voor alle ruimtes tot 10 m2, met volledige naleving

De VRV 5-oplossing van Daikin is extreem flexibel en zou gemakkelijk in gastenkamers met oppervlakken tussen 10 en 27m2 geplaatst kunnen worden, dankzij de unieke Shîrudo-technologie.

Om te voldoen aan IEC60335-2-40: Ed.6., zijn specifieke veiligheidsvereisten nodig voor R-32 warmtepompsystemen, in het bijzonder voor kleinere kamers.

Met de geavanceerde Shîrudo-technologie van Daikin, worden alle veiligheidsmaatregelen die vereist zijn om aan de productnorm te voldoen, in de fabriek geïntegreerd, waardoor er geen aanvullende apparatuur of plaatselijke aanpassingen meer nodig zijn.

Deze maatregelen omvatten sensoren die een visueel en akoestisch alarm activeren en een automatische koelmiddelrecuperatie naar de buitenunit, in geval van een lek.

De Shirudo-technologie zorgde samen met de Xpress-ontwerpsoftware voor een gemakkelijk systeemontwerp, met een snellere voltooiing en de flexibiliteit om een bereik aan kameroppervlakken op te nemen.

Ga voor meer informatie naar www.daikin.eu/vrv5

Kamer in Hotel St Annen

De kamertemperaturen kunnen eenvoudig ingesteld worden op de persoonlijke voorkeuren met de Madoka-regelaar.

VRV 5 S-reeks

De VRV 5 S-reeks biedt een compacte, stille oplossing die garant staat voor veilige technologie en ecologische duurzaamheid.

Daikin's Intelligent Touch Manager (iTM)

Daikin's Intelligent Touch Manager (iTM) maakt het voor het hotelpersoneel mogelijk om het volledige systeem centraal te bedienen en te controleren.

Verwante artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !