Skip to main content

Ecologisch wonen dankzij zuinige toestellen

Wie vandaag een huis bouwt of verbouwt, houdt vanzelfsprekend ook rekening met ecologische aspecten. Niet alleen kun je door energiezuinig te wonen je ecologische voetafdruk verminderen, je energiefactuur zal ook dalen, wat bijzonder goed nieuws is voor je portemonnee! Ecologisch wonen betekent ook dat je resoluut kiest voor zuinige toestellen voor onder meer verwarming en koeling. Het is dus belangrijk om daar even bij stil te staan.

Ecologisch wonen begint bij je verwarmingssysteem

Het summum van ecologisch wonen vind je natuurlijk in een passiefhuis. Zo’n woning is volledig energieneutraal en heeft enkel in uitzonderlijke gevallen nood aan bijkomende verwarming of koeling. Door de hoge – zij het eenmalige – investeringskosten is deze optie evenwel niet voor iedereen haalbaar.

Gelukkig heb je nog heel wat andere opties als je ecologisch wil wonen. Zo kun je kiezen voor een lucht- of waterwarmtepomp, die warmte aan de omgeving onttrekt en als energiebron gebruikt.

Ook kun je opteren voor een zonneboiler, een andere zuinige en ecologische manier om je sanitair water te verwarmen.

Ook na kleinere renovatiewerken

Het is een misvatting te denken dat ecologisch wonen enkel mogelijk is als je kiest voor nieuwbouw of voor een ingrijpende verbouwing. Ook bij kleinere verbouwingen kun je de zuinige en milieuvriendelijke DAIKIN-technologie in huis halen. Er bestaan systemen om op een eenvoudige manier oude verwarmingssystemen te vervangen of te optimaliseren. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om stookoliesystemen, gasketels, elektrische boilers of elektrische verwarming.

Kies je verwarmingssysteem

Wil je weten welk verwarmingssysteem het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie? Maak dan gebruik van onze handige selectietool. Of je nu kiest voor nieuwbouw, renovatie of enkel een bestaand toestel wil vervangen, er is altijd een energiezuinig toestel dat geknipt is voor jou. Zo wordt ecologisch wonen een comfortabele realiteit!

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !