Skip to main content

Een lagere energiefactuur dankzij een warmtepomp installatie

De energiebehoefte blijft alsmaar stijgen en vandaag de dag zijn we allemaal zeer sterk afhankelijk van fossiele en nucleaire brandstoffen. Ook op het vlak van koeling en verwarming doen we nog vaak beroep op deze brandstoffen. Een warmtepomp haalt haar energie echter uit de natuur, waardoor een warmtepomp installatie je energiefactuur drastisch kan doen dalen.

Rendement van een warmtepomp

Dankzij een warmtepomp installatie kan je gratis energie uit de natuur halen. Warmtepompen halen maar liefst 75% van hun energiebehoefte voor verwarming en de productie van warm water uit de grond, de buitenlucht of water. Zelfs bij buitentemperaturen van -20°C is een warmtepomp installatie nog economisch verantwoord.

Laag verbruik

Warmtepompen werken op aardgas of elektriciteit. De hoeveelheid energie die een warmtepomp nodig heeft is echter veel lager dan het energieverbruik van een hoogrendementsketel. De meeste warmtepompen produceren ongeveer vijf keer meer warmte dan de energie die ze verbruiken. Je energiefactuur zal dankzij een warmtepomp installatie dus heel wat zakken.

Minder CO2-uitstoot

Aangezien een warmtepomp haar energie voor ongeveer drie kwart uit de natuur haalt, stoot een warmtepomp veel minder CO2 uit dan een klassieke verwarmingsketel. Ook in vergelijking met een condensatieketel is de CO2 uitstoot van een warmtepomp een stuk lager. Warmtepompen kunnen wereldwijd de CO2-emissies met 8 % reduceren.

Een warmtepomp installeren in nieuwbouw en bestaande woningen

Een warmtepomp kan je zowel installeren in nieuwbouw als in bestaande woningen. Vooral bij nieuwbouw woningen is het installeren van een warmtepomp zeer interessant. Het is wel belangrijk dat er voldoende aandacht besteed wordt aan isolatie, zodat de warmtepomp optimaal kan renderen. Deze voorwaarde geldt eveneens voor bestaande woningen. Daar is een isolatiewaarde van K40 of minder noodzakelijk om een rendabele warmtepomp te installeren.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !