Hoe het Europese energielabel je helpt besparen?

Hoe het Europese energielabel je helpt besparen?

Op 26 september 2015 veranderden de spelregels van de Europese Energiemarkt. 

Een aantal nieuwe regels worden ingevoerd, zoals het ecodesign (dat voor efficiëntere toestellen zorgt) en het nieuwe energielabel (dat voor duidelijker informatie zorgt). Producenten moeten zuinige toestellen op de markt brengen. Oudere ketels verdwijnen.

Wat betekent dit voor jou? Hieronder het antwoord op de 4 belangrijkste vragen:

Wat met je oude ketel?

WelJe oude verwarmingsketel moet hij voldoen aan de huidige wetgeving en moet je hem vervangen als hij defect is. Ook noodzakelijk: strikt onderhoud en tijdige keuring zijn noodzakelijk..

Is je ketel ouder dan 10 jaar? Misschien is voorkomen beter dan genezen: een nieuwe installatie helpt je energiezuinig wonen. Neem gerust een kijkje in ons gamma.

Kies je voor een nieuwe verwarmingsinstallatie?

Volgens de nieuwe regeling is een energielabel verplicht. Elk verwarmingstoestel moet een Europees energielabel dragen, waarop je eenvoudig afleest wat de prestaties zijn. Dit betekent dat producenten zich niet meer kunnen verstoppen achter dure termen; je weet in een oogopslag hoeveel energie je zal besparen. Vergelijk het met andere energielabels in je woning: ook je wasmachine, koelkast en stofzuiger hebben er een.

Wat het Europees energielabel jou bijleert.  Het energielabel bestaat uit enkele onderdelen: 

  • score verwarmingsinstallatie: van G tot A+++
  • score warm water: van G tot A
  • geluidsniveau: hoe luid is je ketel?
  • thermisch vermogen: hoe sterk is je toestel en hoe snel verwarmt het?

Bespreek altijd met je installateur welke installatie voor jouw woning het best geschikt is.

Hoe Daikin je energielabel verbetert.

Wil je echt energiezuinig bouwen en wonen? Dan zit je goed met een warmtepomp of condensatieketel. Combineer je een warmtepomp met zonneboiler of condensatieketel? Dan scoor je een toprendement! Bij zo’n combinatie krijg je een ander Europees energielabel: het pakketlabel, dat dus gunstiger kan zijn dan het label van je ketel alleen.Daikin kleurt vanaf september dus letterlijk je energielabel groener!