Skip to main content

De invloed van warmtepompen op het Europese energietekort

Europa lijdt momenteel onder luchtvervuiling, energie die nodeloos verloren gaat en de hoge kosten van geïmporteerde fossiele brandstoffen. De Europese Commissie riep daarom de Energie-unie in het leven, om de energievoorziening van Europese landen beter te coördineren. Een van de maatregelen om komaf te maken met het energietekort is het installeren van warmtepompen in verschillende woningen en bedrijven. Wij vertellen je waarom energiepompen zo doeltreffend zijn en waarom ze een einde kunnen maken aan het Europese energietekort. 

Geen fossiele brandstoffen meer nodig

Warmtepompen roepen een halt toe aan de import van fossiele brandstoffen uit politiek instabiele regio’s. Cijfers van de EHPA (European Heat Pump Association) tonen aan dat 54 miljoen extra warmtepompen de nood aan geïmporteerd aardgas uit Rusland kan overbruggen tegen 2030. 

Hernieuwbare energie en energie-efficiëntie

Warmtepompen doen het heel goed op vlak van energie-efficiëntie. Daarom dragen ze het energielabel A+++. In de toekomst zullen warmtepompen een essentiële rol spelen bij energiezuinige gebouwen. Bovendien zijn warmtepompen de meest efficiënte toestellen voor verwarming, afkoeling en warmwatergebruik.

Waarop warmtepompen eveneens een positieve invloed hebben, is het ontkolen van onze economie door duurzame energie uit de lucht, het water en de ondergrond te halen. Door veelvuldig gebruik te maken van warmtepompen kan Europa nummer één op vlak van hernieuwbare energie worden.

Hoge tewerkstellingsgraad

De warmtepompindustrie biedt kansen op vlak van onderzoek, innovatie en duurzaamheid. Aangezien de meeste pompen in Europa ontwikkeld en gefabriceerd worden, zijn er behoorlijk wat werknemers nodig. De warmtepompindustrie stelt dan ook meer dan 41.000 mensen tewerk in afdelingen zoals onderzoek, ontwikkeling, planning, installatie en onderhoud. De opkomst van de warmtepompsector helpt daardoor om de werkloosheid tegen te gaan in Europa. 

De positieve aspecten van warmtepompen

Je merkt dus dat warmtepompen een positieve invloed kunnen hebben op het energietekort in Europa. Met een warmtepomp kun je hernieuwbare energie halen uit de lucht, het grondwater of de ondergrond, die je dan gebruikt om je sanitair water of je woning te verwarmen. Het is zelfs mogelijk om je woning af te koelen met een warmtepomp. Terwijl dat vooral een goeie zaak is voor de burgers, profiteren we als maatschappij eveneens van deze ontwikkeling, doordat de sector jobs creëert, het milieu ondersteunt en de energieonafhankelijkheid van Europa vergroot. Deze zaken dragen allemaal bij tot een duurzame toekomst!

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !