Skip to main content

Gratis energie

dankzij een warmtepomp installatie

De aarde is een oneindige bron van energie. De zon zorgt ervoor dat de atmosfeer en de bovenste laag van de aardkorst verwarmd worden, terwijl de aardkern eveneens warmte bezit die ze van binnenuit tot aan de aardkorst verspreidt. Met een warmtepomp installatie kan je gebruik maken van deze gratis energie om je woning te verwarmen.

Gratis energie uit de natuur halen

Met een warmtepomp kan je gebruik van de gratis energie de natuur ons biedt. Een warmtepomp gebruikt immers slechts een kwart elektriciteit en haalt drie kwart gratis energie uit de lucht, de grond of water. 

Dankzij een warmtepomp installatie kan je op die manier heel wat besparen op je energiefactuur. Bovendien is dit systeem erg milieuvriendelijk, aangezien er nagenoeg geen CO2 vrijkomt. Het stoot tot 50% minder CO2 uit dan een stookolieketel, 40% minder dan een gasketel en 30% minder dan een condensatieketel.

Gratis energie voor verwarming en sanitair warm water

De gratis energie die via een warmtepomp opgewekt wordt, kan gebruikt worden om de woning te verwarmen. Een warmtepomp kan immers aangesloten worden op systemen voor vloerverwarming, plafondverwarming, muurverwarming of het klassieke verwarmingssysteem via radiatoren. De oppervlakte van de radiatoren dient wel groot genoeg te zijn om de lagere watertemperatuur van het warmtepompsysteem te kunnen compenseren.

De gratis energie die uit de lucht, grond of het oppervlaktewater onttrokken wordt, kan zelfs aangewend worden voor sanitair warm water. Daarvoor heb je een warmtepomp nodig met een uitgangstemperatuur van 50 à 55°C. 

100% gratis warmte produceren

Zoals eerder vermeld, produceert een warmtepomp tot 75% gratis energie en is er nog een kwart elektriciteit nodig om de warmtepomp goed te laten functioneren. Door een warmtepomp te combineren met een zonneboiler en zonnepanelen kan ook dit kwartje energie op een milieuvriendelijke manier geproduceerd worden. Op die manier kan een warmtepomp 100% gratis warmte geven.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !