Skip to main content

Besparen via zonne-energie: zo doe je dat!

Zonlicht is nog altijd gratis: je kunt het dus evengoed gebruiken om het bedrag op je energiefactuur naar beneden te trekken. Wie wil besparen via zonne-energie – en meteen ook het milieu een handje wil helpen – kiest voor zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp.

Zonne-energie is budgetvriendelijk

Zonnepanelen of een verwarmingsinstallatie kosten dan wel wat, zodra je installeringskosten betaald zijn, doet de zon de rest. Gratis en voor niets! Een zonnepaneel produceert gemiddeld 80 kWh per jaar per vierkante meter. Op een dak wordt gemiddeld 7 vierkante meter geplaatst, wat garant staat voor een jaarlijkse opbrengst van 520 à 580 kWh. Een gemiddeld paneel heeft bovendien een lange levensduur van 25 tot 30 jaar. Zo bespaar je op de lange termijn flink wat.

Met een zonneboiler betaal je op jaarbasis ongeveer 50% minder aan warm water. Een gemiddeld huishouden bespaart hierdoor jaarlijks meer dan 100 euro. En, op piekmomenten kan maar liefst 80% van de zonne-energie worden omgezet in bruikbare warmte

Milieuvriendelijk én minder afhankelijk van energieleveranciers

De zon is een multifunctionele energiebron. Combineren is dus de boodschap! Een combinatie van warmtepomp en zonnepanelen is de beste manier om groene warmte te produceren. De groene energie die je opwekt met zonnepanelen, kun je gebruiken om de warmtepomp aan te drijven. Op die manier zal de warmtepomp veel minder elektriciteit van het net verbruiken.

De zon is een multifunctionele energiebron. Combineren is dus de boodschap! Een combinatie van warmtepomp en zonnepanelen is de beste manier om groene warmte te produceren. De groene energie die je opwekt met zonnepanelen, kun je gebruiken om de warmtepomp aan te drijven. Op die manier zal de warmtepomp veel minder elektriciteit van het net verbruiken.

Wie echt ‘all the way’ wil gaan, sluit een buffervat aan op die installatie. Een buffervat is een thermisch gelaagd vat waarin je 300 tot 500 liter warm water kunt opslaan. Zo gaat de overtollige warmte van de warmtepomp niet verloren.

Meer info over zonne-energietoepassingen? Maak nu nog een afspraak met een installateur in je buurt.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !