Skip to main content

Je woning milieuvriendelijk verwarmen met een warmtepomp

Iedereen weet intussen dat de opwarming van de aarde voor heel wat milieuproblemen zorgt. Bovendien zijn fossiele brandstoffen zoals stookolie en aardgas niet onuitputtelijk en worden ze steeds schaarser. Daarom zoeken alsmaar meer mensen naar manieren om hun woning milieuvriendelijk te verwarmen. Velen kiezen in dat geval voor een warmtepomp, omdat je hiermee niet alleen milieuvriendelijk kan verwarmen, maar tevens kan besparen op je energiefactuur.

Milieuvriendelijk verwarmen met een warmtepomp

Klassieke verwarmingssystemen halen alle energie die ze nodig hebben uit fossiele brandstoffen. Een warmtepomp haalt warmte uit de natuur (water, grond, lucht) en geeft die warmte af aan het verwarmingssysteem dat geïnstalleerd is in je woning. Je gebruikt dus warmte die aanwezig is in de natuur om je woning te verwarmen. Bovendien is de natuur een onuitputtelijke, hernieuwbare energiebron.

Een gunstige energiefactuur

Een warmtepomp heeft slechts een kwart van haar verbruik in elektriciteit nodig. Deze hoeveelheid energie volstaat om de natuurlijke warmte uit de omgeving op temperatuur te brengen. Dat betekent dat je voor elke euro die je aan elektriciteit spendeert, 4 euro in warmte terugkrijgt. Je zal dus heel wat besparen op je energiefactuur!

Daarnaast heeft dit lager energieverbruik eveneens een gunstig effect op het milieu. Zo kan je met een warmtepomp de CO2 uitstoot van je verwarmingssysteem tot een minimum beperken. Je zal immers tot de helft minder CO2 uitstoten dan met traditionele verwarmingssystemen.

Een warmtepomp aansluiten op je verwarmingssysteem

Je kan een warmtepomp aansluiten op zowat elke bestaande verwarmingsinstallatie. Dat geldt zowel voor nieuwbouwwoningen als voor te renoveren woningen. Een warmtepomp zal het meeste rendement opleveren bij systemen die op lage temperatuur werken, zoals bijvoorbeeld vloerverwarming of wandverwarming. Toch kan een warmtepomp ook perfect aangesloten worden op hoge temperatuursystemen met radiatoren.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !