Al nagedacht over de verwarming van je nieuwbouw?

Al nagedacht over de verwarming van je nieuwbouw?

Een nieuwbouwwoning is doorgaans goed geïsoleerd, maar dat betekent nog niet dat je geen aandacht moet schenken aan je verwarmingsinstallatie. Om op elk moment een aangename temperatuur in je huis te garanderen, installeer je een degelijke verwarmingsketel. Welke energiebron je aanboort en welk type ketel je kiest, hangt af van je leefgewoontes en verbruik.

Meer dan verwarming in je nieuwbouwhuis

De term ‘verwarming’ verwijst naar meer dan alleen een warmtebron die voor een aangename temperatuur zorgt in je huis. In je eigen droomwoning wil je niet alleen een behaaglijk binnenklimaat, maar ook efficiënte warmwaterproductie en aangename verkoeling in de zomer. Die drie factoren bepalen welke technologie voor jou de beste is.

Comfort staat centraal

Natuurlijk kan je een gezellige open haard in je zithoek installeren, maar om in elke kamer op elk moment de gewenste temperatuur te bereiken, kies je het best voor een cv-ketel. Via een handige thermostaat programmeer je je verwarmingsketel. De programma’s zorgen voor aangepaste temperaturen ’s ochtends, overdag en ’s avonds. In het weekend maakt je verwarmingsinstallatie het  huis voortdurend aangenaam warm en als je onverwachts weg moet, schakel je hem manueel uit. 

Energiezuinig verwarmen met een warmtepomp

De Altherma-warmtepomp kent meerdere pluspunten. Niet enkel is het een energiezuinige oplossing met een lage CO2-emissie, het toestel vergt bovendien weinig onderhoud en is voordelig voor zowel je portefeuille als je omgeving! 

De betrouwbare hoogrendementsketel

Aardgas blijft een populaire brandstof om je woning en sanitair water te verwarmen. Hoogrendementsketels en condensatieketels hebben voortdurend energie beschikbaar om snel de gewenste temperaturen te bereiken. De toestellen zijn compact, zuinig en veelzijdig.

Combineer verschillende technologieën

Een belangrijk voordeel van deze ketels is dat je ze kan combineren met verwarmingstoestellen die gebruik maken van natuurlijke energiebronnen. Je koppelt zo de reactiesnelheid van de verwarmingsketel aan gratis natuurlijke energie via een warmtepomp. De pomp onttrekt warmte aan lucht, water of grond en benut die om je woning en sanitair water te verwarmen. Warmtepomp en combiketel vullen elkaar perfect aan. Wist je dat je warmtepomp ook voor verkoeling kan zorgen in de zomer?

Eenvoudig je woning verwarmen

Diezelfde verwarmingsketel kan je ook combineren met fotovoltaïsche panelen of een zonneboiler. Je benut het dagelijks zonlicht om je water en je woning op te warmen. Een elektronische controller bepaalt via welk toestel de warmte het voordeligst geproduceerd wordt. Je raadt het al: als de zon schijnt, bespaar je drastisch op je energiefactuur. 

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...