Skip to main content

De snelste weg naar energiezuinig verbouwen

Energienormen worden almaar strenger en maken verbouwen er niet eenvoudiger op. Daarom delen wij de zuinigste verbouwtips. Wist je dat zestig procent van het energieverbruik van een gemiddeld huishouden naar verwarming gaat? Met een aangepast verwarmingssysteem druk je die energiefactuur de kop in!

Zet je verwarming op een laag pitje

De beste manier om je huiskamer op temperatuur te houden, voor een prikje, is via een lucht- of waterwarmtepomp die warmte aan de omgevingslucht onttrekt en als energiebron gebruikt. Zo beperk je het energieverbruik en de kosten tot een minimum. Je kan het systeem een beetje vergelijken met het omgekeerde gebruik van een koelkast. De calorieën die een warmtepomp uit de lucht haalt, zijn bovendien een onuitputtelijke en gratis bron van energie. En ook wie klein behuisd is, is met dit systeem geholpen, dankzij de compacte afmetingen en minimale montageruimte. In optimale omstandigheden combineer je de pomp met vloerverwarming. Zo kun je je woning ook koelen tijdens de zomer.

Gebruik de zon!

Wie nog meer voordeel wil halen uit de warmtepomptechnologie, kan de mogelijkheden van een zonneboiler bekijken. Op die manier wordt sanitair water nog milieuvriendelijker en wordt het bovendien gratis verwarmd. Die kleine investering laat zich snel terugverdienen door haar efficiëntie en lange levensduur. Bovendien kan de zonneboiler gecombineerd worden met alle soorten verwarmingsinstallaties.

Tip: Faseer de investeringen

De snelste weg naar een energieneutraal of zelfs passiefhuis is uiteraard een nieuwbouw. Maar de hoge eenmalige investeringskost zorgt ervoor dat die optie niet voor iedereen even haalbaar is. Wie verbouwt kan energiezuinige vernieuwingen in fases doorvoeren. Tussen die verbouwfases door blijf je gewoon in je huis wonen, en bespaar je zo ook op huurkosten.

Multitoepasbaar

Polyvalantie en multitoepasbaarheid zijn twee sleutelwoorden die de renovatiemarkt op de kaart zetten. In tegenstelling tot vroeger kunnen nu ook kleineverbouwers zuinige en milieuvriendelijkerenovatietechnologie in huis halen, en dat zonder de breekhamer boven te halen. Er zijn systemen beschikbaar om bestaande verwarmingssystemen eenvoudig te vervangen of te optimaliseren, ongeacht of het hierbij gaat om stookoliesystemen, gasketels, elektrische boilers of elektrische verwarming

Wil je meer te weten komen over energiezuinige verbouwingstoepassingen? Vraag vandaag nog een Daikin-brochure aan.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !