Skip to main content

Wat levert warmterecuperatie op in jouw woning?

Een degelijke ventilatie van je woning is cruciaal om een goede luchtkwaliteit in huis te verzekeren. Met een ventilatiesysteem met warmterecuperatie gebeurt dat met een minimaal verlies aan warmte en dus amper meerverbruik. 

Waarom het huis ventileren?

Aangezien een moderne woning zeer goed is geïsoleerd, is het echt belangrijk eveneens een uitstekende ventilatie te voorzien. Zo wordt er voldoende verse lucht aangevoerd en vochtige lucht afgevoerd.

Ventileren houdt natuurlijk ook het risico in dat er warmte naar buiten verdwijnt. Hiervoor biedt een ventilatiesysteem met warmterecuperatie soelaas. Met een uitgekiend circulatiesysteem bespaar je heel wat op je stookkosten.

Hoe werkt een ventilatiesysteem met warmterecuperatie?

Het ventilatiesysteem heeft als doel verse lucht in huis te zuigen en ‘vervuilde’ lucht weer buiten te blazen. Hierbij voert een eerste ventilator verse buitenlucht aan via een centraal aanzuigpunt. Die wordt via een warmtewisselaar naar de verschillende ventilatieopeningen in de woning gevoerd. Een tweede ventilator zuigt de gebruikte lucht daarna weer naar buiten, langs de warmtewisselaar waar deze lucht haar warmte afstaat vooraleer ze het gebouw verlaat.

Dit concept wordt balansventilatie met warmteterugwinning genoemd, omdat het systeem de hoeveelheid inkomende en uitgaande lucht in balans houdt om steeds voldoende verse lucht in het huis te voorzien.

Voordelen van warmterecuperatie in je huis

Energiebesparing

Een ventilatiesysteem met warmterecuperatie laat toe tot 90% van de warmte te behouden. Dit in tegenstelling tot een systeem zonder warmterugwinning dat de warme lucht gewoon buiten blaast. Hiermee verhoogt uiteraard het rendement van je verwarmingsinstallatie en bespaar je heel wat op je energiefactuur.

Verse lucht in huis

Een balansventilatiesysteem heeft verschillende filters waardoor de buitenlucht gezuiverd in huis komt, wat uiteraard een positieve invloed heeft op het binnenklimaat en de gezondheid.

Aangenamer klimaat in huis

Het goed afgeregelde ventilatiesysteem zorgt voor een aangenamer klimaat in de woning. ’s Winters waait er geen frisse tocht door het huis aangezien de lucht is voorverwarmd. En bij warm weer in de zomer zorgt een koele luchtstroom voor een heerlijke verfrissing.

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !