Skip to main content

Je woning koel houden in de zomer:

Warmtepomp of mobiele airco?

Als het kwik boven de dertig graden klimt, stijgt de verkoop van draagbare airco’s. De temperatuur van je binnenruimte volgt snel de buitentemperatuur. Zelfs na een korte hittegolf. Je ramen openzetten helpt in deze situatie niet. Een ventilator verplaatst lucht, maar koelt die niet af. En een koude douche nemen, lost ook niks op. Kies je voor een mobiele airco of een warmtepomp om je huis koel te houden?

De mobiele airco als snelle oplossing

Bij hoge temperaturen kopen veel mensen een mobiele airco. Die zorgt snel voor afkoeling van je leefruimte. Zo’n verrijdbare airco vind je in veel winkels, is makkelijk verplaatsbaar en snel geïnstalleerd. Stroom haal je uit het stopcontact, verse lucht voer je aan via de raamopening. Overdag zet je de airco in de woonkamer, ’s avonds verkoelt het toestel je slaapkamer

Bekijk alle praktische aspecten voor je beslist

Het grootste voordeel van een mobiele airco is zijn compacte vorm. Een nadeel is dat hij minder efficiënt werkt. De condensor van een portable airco is minder sterk. Hij maakt meer lawaai. Je moet het condenswater dat hij produceert regelmatig weggieten voor hij verder koelt. Er komt ook warme lucht naar binnen via het open raam. 

De warmtepomp houdt je hoofd koel

Warmtepompen kennen de laatste jaren groot succes. Ze dienen voor de verwarming van je woning, maar ook voor de afkoeling ervan. Een warmtepomp bestaat uit 2 delen: een buitenunit met sterke motor en een stijlvolle binnenunit die je kamer fluisterstil verfrist. Je stelt hem makkelijk in met je afstandsbediening. De warmtepomp koppelt rendement aan gebruiksgemak.

Kies voor een zuinige oplossing

Een warmtepomp gebruikt de temperatuur van de buitenomgeving voor de klimaatregeling in je binnenruimte. Daardoor is hij milieuvriendelijk, een stuk efficiënter en kan hij grotere ruimtes verkoelen. Een specialist monteert je warmtepomp snel in elke ruimte waar je er eentje nodig hebt. Je vindt zonder moeite een model dat perfect in je ruimte past.

Besluit

Een goede warmtepomp verkoelt je woning en verlicht je energierekening. Compact, stil en stijlvol. Bekijk hier onze oplossingen of contacteer meteen een installateur in je omgeving.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !