Skip to main content

Je zolder als extra kamer? Kies voor een lucht-lucht-warmtepomp!

Heb je beslist om je zolder om te bouwen tot een extra kinderkamer, hobbykamer of bureau? Dan heb je in die nieuwe ruimte ook verwarming nodig. Een lucht-lucht-warmtepomp is dan een uitstekende keuze.

Een bijkomende leefruimte

Op het moment dat je een huis koopt, kun je niet altijd inschatten hoe je gezinssituatie zal evolueren en hoeveel kamers je uiteindelijk nodig zult hebben. Mogelijk heeft een van je kinderen na verloop van tijd behoefte aan een aparte ruimte om te studeren? Of misschien beslis je om een verzameling boeken of vinylplaten aan te leggen en heb je daar extra plaats voor nodig? In zulke gevallen kan een ongebruikte zolder eventueel uitkomst bieden. Als de zolder ruim genoeg is, kun je hem ombouwen tot een bijkomende kamer.

De verwarming van je zolderkamer

Afhankelijk van de oriëntatie van je zolderkamer, kan het voorkomen dat de zon langdurig op de ramen schijnt. Dan is het verstandig om een oplossing te voorzien voor zowel koeling als verwarming. Een lucht-lucht-warmtepompsysteem is daarvoor ideaal.

Een lucht-lucht-warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en blaast deze warme lucht in de kamer. In de zomer kan dit proces worden omgedraaid en functioneert de installatie als een airconditioningsysteem.

De voordelen van een lucht-lucht-warmtepomp

Een groot pluspunt van een lucht-lucht-warmtepomp is dat je ze makkelijk kunt installeren en dat er weinig plaatsingskosten bij komen kijken. De binnenunits kun je heel goed in een kleine kamer integreren.

Een tweede belangrijk voordeel: je hebt de keuze tussen verschillende binnenmodellen die je allemaal op één buitenunit kunt aansluiten. Afhankelijk van jouw situatie kun je dus zowel opteren voor een wandmodel, een vloermodel als voor een plafondmodel. Tip: als je dan toch bezig bent met het verbouwen van je zolder, kun je misschien ineens ook beslissen om de kamers op de verdieping daaronder te voorzien van binnenunits. Een beslissing die je je niet zult beklagen!

Wil je graag meer informatie over lucht-lucht-warmtepompen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze specialisten!

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !