Gezond ventileren: zo kies je de juiste luchtreiniger

Gezond ventileren: zo kies je de juiste luchtreiniger

Een gezond binnenklimaat is een basisbehoefte. De binnenhuistemperatuur moet stabiel en aangenaam zijn, de lucht moet regelmatig ververst worden, en er mogen zich zeker geen ongezonde stoffen opstapelen. Voor dat laatste kun je een luchtreiniger inschakelen, die allergenen en andere schadelijke partikels uit de lucht verwijdert. Zo vergroot je je gezondheid en comfort in huis. Ontdek hier hoe je een luchtreiniger kiest die aan jouw behoeften tegemoet komt.

Verschillende technieken

Een kwalitatieve luchtreiniger filtert vuile deeltjes, allergenen en bacteriën uit de lucht en laat je gerust ademhalen. Maar niet alle luchtreinigers doen exact hetzelfde of werken even goed. Let daarom goed op de verschillende onderdelen en toepassingen van luchtreinigingstoestellen:

●     Ionisator: Sommige luchtreinigers beschikken over een ionisator, waarmee de luchtreiniger ongewenste stoffen onschadelijk maakt, zoals pollen, schimmels en sigarettenrook.

●     Filters: Veel luchtreinigers beschikken over een of meerdere filters. Die houden verschillende partikels tegen alvorens het toestel de aangezogen lucht opnieuw uitblaast. Enkele soorten filters die veel gebruikt worden in luchtreinigers zijn voorfilters, koolstoffilters en extreem fijnmazige HEPA-filters.

●     Combinaties: Toestellen die verschillende filters en andere technologieën combineren, zorgen voor een perfect gezond binnenklimaat.

Luchtreiniger met bevochtigingssysteem

Voor wie een uitstekende luchtreiniging wenst, ontwikkelde Daikin de Streamer-technologie. De luchtreinigers van Daikin werken altijd met een gelaagd systeem van zes filters, waardoor ze nog efficiënter en doeltreffender werken dan andere modellen. De zes filters verwijderen stofdeeltjes, pollen, haren, bacteriën, allergenen, virussen, geurtjes en formaldehyde uit de lucht. De luchtreiniger breekt ook bacteriën in de lucht af. De Daikin MC70L biedt een uitzonderlijk krachtige luchtzuivering met een sterke luchtstroming, die bovendien fluisterstil werkt. Dat het toestel licht en compact is, is natuurlijk mooi meegenomen.

Hoewel de MC70L met Streamer-technologie zowat de best mogelijke luchtreiniging biedt, kan het nóg beter. Er bestaan namelijk toestellen die luchtreiniging combineren met luchtbevochtiging. Dankzij deze combinatie bereikt de luchtreiniger een perfect binnenklimaat, zonder schadelijke stoffen én met een ideale luchtvochtigheid. De Daikin Ururu-luchtreiniger (type MCK75J) bereikt de best mogelijk luchthygiëne en is daarom ideaal voor wie bijvoorbeeld allergieën of andere gezondheidsproblemen heeft.