Skip to main content

Een luchtreiniger in huis: nodig of niet?

Het is niet alleen een zaligheid om schone lucht in te ademen, het is ook erg belangrijk voor je gezondheid. Propere lucht met de juiste vochtigheidsgraad is dé basis voor een optimaal comfort. De vraag is of je hiervoor het best een luchtreiniger in huis haalt ...

Wat is een luchtreiniger precies?

Een luchtreiniger is een elektrisch toestel dat in gebouwen voor gezonde binnenlucht zorgt door chemische stoffen en allergenen te verwijderen. Hoewel deze toestellen tegenwoordig gebruikmaken van streamertechnologie voor een krachtige luchtzuivering, werken luchtreinigers toch fluisterstil. 

De voordelen van een luchtreiniger

Als je een luchtreiniger in huis haalt, creëer je niet alleen een gezonder binnenklimaat, je geniet ook heel wat andere voordelen:

  • Een luchtreiniger verwijdert alle soorten verontreiniging. Dus niet alleen allergenen zoals schimmels, mijten en pollen, maar ook virussen en bacteriën. Daardoor zul je veel minder snel ziek worden!
  • Daarenboven verwijderen en vernietigen de streamer- en filtertechnologieën van luchtreinigers ook alle bronnen van slechte geurtjes in je huis.
  • Tegenwoordig zijn luchtreinigers erg krachtig en kunnen ze dus snel grote volumes lucht reinigen.
  • Het scherm van luchtreinigers heeft je heel wat nuttige informatie over de toestand van de lucht in je woning.
  • Luchtreinigers zijn erg makkelijk in gebruik.

Hoe werkt een luchtreiniger?

Luchtreinigers met streamertechnologie sturen een grote hoeveelheid geladen deeltjes – ionen –op de schadelijke stoffen af, waardoor deze uiteenvallen in proteïnen die vervolgens vernietigd worden door oxidatie.

De ionen uit de streamer vallen dan zelf uit elkaar in onschadelijke zuurtstof- en stikstofatomen en in watermoleculen. De streamertechnologie die de luchtreinigers van Daikin gebruiken, zijn bijzonder efficiënt en breken de schadelijke stoffen bijna duizend keer sneller af dan de meeste andere luchtreinigers.

De lucht reinigen én bevochtigen

Wil je nog een stap verder gaan? Kies dan een toestel dat luchtzuivering combineert met luchtbevochtiging, zoals de Ururu-luchtreiniger. Op die manier ben je binnenshuis meteen ook verzekerd van een constante, aangename vochtigheidsgraad.

Ben je geïnteresseerd om een luchtreiniger in huis te halen? Bekijk dan alvast een kijkje op deze pagina of neem contact met ons op.

 

Daikin luchtreiniger

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !