Skip to main content

Een warmtepomp combineren met luchtzuivering

De luchtkwaliteit binnenshuis laat soms te wensen over. Een slechte luchtkwaliteit binnenshuis kan leiden tot allergische reacties en een verslechtering van onze gezondheid en levensstijl. Daarom heeft Daikin een warmtepomp-systeem ontwikkeld dat je kan combineren met luchtzuivering, zodat je steeds kan genieten van een goede binnenlucht kwaliteit.

Slechte luchtkwaliteit in huis

Als gevolg van een beperkte luchtdoorstroming binnenshuis, vooral in kamers waar veel mensen voor een lange tijd samenkomen, is de luchtkwaliteit in huis soms zeer slecht. Nu de bouwreglementen steeds strengere eisen opleggen om energie-efficiënt te bouwen en er alsmaar beter geïsoleerd wordt, kan er tevens meer muffe lucht blijven hangen. Het gevolg daarvan is dat er een groter risico op allergieën is, dat geurtjes achterblijven en dat er meer condensatie en dus meer schimmel is. 

Door de strenge isolatienormen is de lucht in huis ook vaak te droog en is de luchtvochtigheidsgraad erg laag. Dat kan leiden tot uitdrogingseffecten, zoals bijvoorbeeld een droge keel, een aanhoudende hoest of pijnlijke ogen. 

De voordelen van luchtzuivering

Door een luchtzuivering-systeem te voorzien worden schadelijke partikels en stoffen in de lucht verwijderd. Er wordt gezorgd voor een constante toevoer van frisse lucht die aangenaam en gezond om in te ademen is. Onaangename geurtjes verdwijnen en het blijft gezellig warm in huis.

Door luchtzuivering te combineren met luchtbevochtiging, voorkom je keelpijn en een droge huid. Zelfs bij lagere temperaturen zal je het warm genoeg hebben, waardoor je energieverbruik afneemt. 

Warmtepomp en luchtzuivering

De warmtepompen met luchtzuiveringssysteem van Daikin gebruiken de meest geavanceerde technologie om mogelijke schadelijke stoffen in de lucht te verwijderen. Ze zuigen de lucht aan en filteren verontreinigingen, bacteriën, allergenen en virussen voordat de nieuwe, schonere en gezondere lucht terug in de ruimte gebracht wordt. Ze bieden bovendien een superieure prestatie en een fluisterstille werking. 

 

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !