Skip to main content

Onze woningen en werkplekken zijn tegenwoordig bijzonder goed geïsoleerd. Dat is uiteraard een goeie zaak, want zo gaat er veel minder energie verloren. Maar door de uitzonderlijke isolatiestandaarden is ventilatie – en dan bij voorkeur mechanische ventilatie – onmisbaar geworden. Een ventilatiesysteem verwijdert de gebruikte lucht uit onze leefruimtes en brengt frisse lucht naar binnen. Als je ventileert met een systeem dat aan warmterecuperatie of -terugwinning doet, kun je bovendien op een energiebesparing van wel 40% rekenen.

Ventileren, een noodzaak

In- en uitademen doe je elke dag, de hele dag door. Dat betekent dat je de zuurstofrijke lucht binnenshuis langzamerhand opgebruikt. De ruimte vult zich met koolstofdioxide (CO2), maar ook met vocht, want je adem bevat waterdeeltjes. Ook bij het koken, baden en schoonmaken vult de binnenlucht zich met waterdamp en zelfs met kwalijke stoffen, zoals rook en allergenen. Het is belangrijk dat je regelmatig verlucht, zodat er opnieuw verse en zuurstofrijke lucht binnenkomt. Ventilatie helpt je ook om vochtproblemen te voorkomen en vermindert het risico op CO-vergiftiging.

Ventilatie en warmterecuperatie gaan hand in hand

Er bestaan tal van ventilatiesystemen die deze belangrijke taak – de uitwisseling van gebruikte en verse lucht – op een efficiënte manier verrichten. Toch is er maar één soort die deze taak ook aan de ruimteverwarming koppelt en je zo een flinke energiebesparing oplevert.

Een ventilatiesysteem met warmterecuperatie zuigt de gebruikte lucht weg, levert verse lucht aan, maar niet zonder die eerst te verwarmen met de warmte van de binnenlucht. Dit slimme systeem garandeert te allen tijde een schone en aangename leefomgeving. Terwijl de lucht continu ververst wordt, blijft de temperatuur toch op peil. En dat zonder extra te verwarmen. Net daarom levert warmteterugwinning jou ook een financieel voordeel op. Onze berekeningen wijzen uit dat je wel veertig procent minder energie nodig hebt dankzij warmterecuperatie-ventilatie.

Commerciële toepassingen

Daikin biedt een uitgebreid gamma commerciële ventilatieoplossingen mét warmterecuperatie. Daarmee kun je je kantoor, winkel, hotel of andere handelszaak makkelijk en efficiënt ventileren en tegelijk besparen op je energiefactuur. Het gamma omvat zowel compacte toestellen als grote en krachtige ventilatiesystemen op maat van jouw onderneming.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !