Skip to main content

Sanitair warm water dankzij zonne-energie: groen en goedkoop

De zon is een fantastische bron van energie. Ze is oneindig en gratis. Je kunt gebruikmaken van die zonne-energie met zonnepanelen die de kracht van de zon in elektriciteit omzetten, maar je kunt er ook water mee opwarmen. Dankzij een Daikin-warmwaterketel met zonnecollectoren geniet je van duurzaam en betaalbaar sanitair warm water

Warmwaterketel met zonnecollectoren: werking

Een zonneboiler bestaat uit een warmwaterketel en een aantal zonnecollectoren op het dak. Die thermische zonnecollectoren zetten de gratis energie van de zon om in warmte. Die wordt overgebracht naar je zonneboiler, waar een warmtewisselaar de warmte overbrengt op je leidingwater, dat opgeslagen wordt in een geïsoleerd voorraadvat. Zo geniet je van sanitair warm water zonder cv-ketel. Is de zon lange tijd minder sterk, dan springt het gewone verwarmingssysteem – je cv-ketel – bij.

Groen en duurzaam

De installatie van zonnecollectoren en een Daikin-warmwaterketel levert je de groene energie van de zon op een bijzonder efficiënte manier. Omdat je geen beroep moet doen op je cv-ketel voor sanitair warm water, spaar je bovendien flink wat uit op je energiefactuur. En omdat het voorraadvat uitgerust is met isolatie van de hoogste kwaliteit wordt het warmteverlies tot een minimum beperkt. Zuinig, duurzaam en voordelig.

De overheid beloont trouwens mensen die een milieuvriendelijke zonneboiler installeren. Je komt in aanmerking voor een premie van de netbeheerder. Is je woning minstens 25 jaar oud, dan kom je, afhankelijk van je inkomen, eventueel in aanmerking voor een verbeteringspremie. Ten slotte bestaan er premies van gemeenten en provincies voor de installatie van een zonneboiler. Zoek hier op of jouw gemeente een premie uitreikt

Optimale waterhygiëne

De structuur van de warmwaterketel garandeert de best mogelijke waterhygiëne voor jou en je gezin. Het op te warmen water wordt door een leidingsysteem vervoerd, waardoor er geen kans is op bezinksel, roest of kalk. In een Daikin-warmwaterketel krijgt de gevaarlijke legionella-bacterie, aanwezig in heel wat grote waterketels, geen schijn van kans.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !