Hoe vermijd je bacteriën in sanitair water?

Hoe vermijd je bacteriën in sanitair water?

Van het water dat je in je huis gebruikt, mag je verwachten dat het geen bacteriën bevat. Stel je voor dat je ziek wordt door je tanden te poetsen of door een glas kraantjeswater te drinken! Met de producten van Daikin is dat gelukkig volledig uitgesloten: de wateropslagtanks van onze verwarmingssystemen staan garant voor een absolute waterhygiëne

Geef legionella geen kans

Warm water dat lang stilstaat, riskeert in een broeihaard van bacteriën te veranderen. Boilers die niet aan de hygiënevoorschriften voldoen en waar warm water, vuil, roest en bezinksel in samenkomen kunnen de gevaarlijke legionellabacterie aantrekken.

Er zijn maar liefst 35 verschillende soorten legionellabacteriën, waarvan er 17 tot ziektes kunnen leiden. Legionellabesmetting bij de mens kan een ernstige bacteriële longonsteking veroorzaken, die ook de ‘veteranenziekte’ genoemd wordt. In vijftien tot twintig procent van de gevallen is deze longonsteking fataal.

De symptomen van legionellabesmetting

De incubatieperiode van de legionellabacterie bedraagt twee tot tien dagen. Je herkent besmetting aan symptomen zoals:

  • lichte koorts, hoofdpijn en spierpijn
  • later hoge koorts, droge hoest en kortademigheid
  • in sommige gevallen ook diarree, braken, misselijkheid en buikpijn

Legionellabesmetting is enkel te genezen met antibiotica.

Bacteriën in sanitair water vermijden

Als je het risico op legionellabesmetting volledig wil uitsluiten, moet je voor je sanitair water een boiler gebruiken met een leidingsysteem dat vuil, roest en bezinksel volledig uitsluit. De ROTEX HPSU Compact is zo’n antilegionellaboiler.

De structuur van deze boiler garandeert een uitstekende hygiëne. Het speciale ontwerp maakt het mogelijk om een grote hoeveelheid water op te slaan, maar geeft bacteriën geen kans. Een studie van het Hygiëne-instituut van de Universiteit van Tübingen heeft de unieke hygiënische voordelen van deze boiler bevestigd. Uw gezondheid is dus in uitstekende handen!

 

Geïnteresseerd in de ROTEX-antilegionellaboiler? Neem gerust vrijblijvend contact op met een van onze dealers.