Skip to main content

Verwarmen met zonne-energie: 2 systemen uitgelicht

Je woning verwarmen met zonne-energie? In tegenstelling tot wat velen denken, is dat absoluut haalbaar. Meer nog, verwarming met zonne-energie zal in de toekomst alleen maar interessanter worden. Want waar fossiele brandstoffen niet oneindig beschikbaar zijn, schijnt de zon elke dag opnieuw. Bang dat je je dak volledig vol moet leggen met zonnepanelen om van zonne-energieverwarming te genieten? Niet nodig. Lees hier hoe verwarming met een zonneboiler werkt!

Verwarmen met zonne-energie: altijd een combi

Je huis volledig verwarmen enkel en alleen op basis van zonne-energie: dat is vooralsnog niet haalbaar. Meestal wordt gekozen voor een combinatie van zonne-energie en een ander verwarmingssysteem. Met een zonneboiler verwarm je je huis én je sanitair water: twee vliegen in een klap. Een zonneboiler bestaat uit een paneel dat zonnewarmte benut om water te verwarmen en een opslagvat waarin het water verzameld wordt.  

1. Zonne-energie + condensatieketel

Een zonneboiler aangevuld met een condensatieketel zorgt voor een aangenaam en energiezuinig verwarmd huis. Het rendement van deze combinatie is hoog en mooi meegenomen: je kunt kiezen uit compacte wand- en vloermodellen, geschikt voor elke woning.

2. Zonne-energie + warmtepomp

Ook een warmtepomp onttrekt warmte aan natuurlijke energiebronnen zoals lucht en water. De combinatie met een zonneboiler levert dus eveneens een mooi rendement op. Minder betalen voor energie én je huis milieuvriendelijk verwarmen: wat wil je nog meer?

Groene energie = de toekomst

Besparen op energie is dé garantie op een duurzame toekomst. Fossiele brandstoffen worden hoe langer hoe vaker vervangen door natuurlijke energiebronnen. Zonne-energie past natuurlijk mooi in dat plaatje en de innovaties volgen elkaar dan ook in sneltempo op. Om investeringen in groene energie aan te moedigen, voorziet de Vlaamse overheid premies. Daarop maak je aanspraak wanneer je een warmtepomp of zonneboiler installeert. Een reden te meer om te kiezen voor een energiezuinige verwarmingsinstallatie!

Meer weten over de mogelijkheden om je woning te verwarmen met zonne-energie? Vraag raad aan onze specialisten!

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !