Energiezuinig verwarmen met een hoogrendementsketel of warmtepomp

Energiezuinig verwarmen met een hoogrendementsketel of warmtepomp

Ben jij op zoek naar mogelijkheden om te besparen op je energiekosten? Dan is een hoogrendementsketel of een warmtepomp vast en zeker wat voor jou! In dit artikel vertellen we je waarom. 

Wat is een hoogrendementsketel?

Een hr-ketel is, zoals het woord je reeds toefluistert, een verwarmingsketel met een hoog rendement. De vrijgekomen rookgassen verwarmen het koude retourwater in de warmtewisselaar. Warmteoverdracht gebeurt door de deels gecondenseerde waterdamp. Vandaar zijn tweede naam, condensatieketel. Op deze manier verlies je geen bruikbare warmte.

Bij de conventionele ketels gaat een grote hoeveelheid van de gegenereerde energie verloren via de schoorsteen. Het rendement van hoogrendementketels ligt bijgevolg een pak hoger dan dat van de traditionele verwarmingsketels. Het gevolg? De hr-ketel is de nieuwe norm geworden. Door hun efficiënte omzet van gas in warmte besparen ze namelijk een hoop energie. Onzuinige ketels vind je bijgevolg vrijwel niet meer terug op de markt.

Gascondensatieketels van Daikin

De ROTEX GCU Compact

De ROTEX GCU Compact combineert verschillende technologieën. Hij werkt via gascondensatie, zonne-energie en bevat een energieboiler.

De condenserende ROTEX gaswandketel

De ROTEX gaswandketel kan door middel van de energiebesparende condensatietechnologie een toprendement tot 109% behalen. 

Hybride warmtepomp combineert voordelen hr-ketel met warmtepomp

Wil je energie besparen bij het verwarmen van je woning? Is er een gasaansluiting voorzien in je woning? Dan kan je ook een hybride warmtepomp inzetten. De Daikin Altherma Hybride warmtepomp combineert de voordelen van een hoogrendementsketel met die van een lucht-water warmtepomp. Terwijl de buitenunit warmte onttrekt aan de buitenlucht, bevat de binnenunit een hoogrendementsketel die zowel radiatoren als sanitair water kan verwarmen. Bestaande radiatoren uitbreken is niet nodig. Bovendien is er de mogelijkheid om het systeem aan te sluiten op je vloerverwarming.

Welk systeem kies jij? Heb je nog vragen? Kom dan gerust langs in een van onze aankoopcentra. Onze medewerkers staan altijd klaar met een gericht antwoord!