Skip to main content

Snel warm water in de badkamer? Verwarm met een hybride gasketel

Haat je het om ’s morgens onder de douche te springen en eerst een hele tijd te moeten wachten tot het water aangenaam warm wordt? Goed nieuws: met een hybride gasketel krijg je heel snel warm water, op het moment dat je het nodig hebt.

Efficiënt dankzij doorstroomprincipe

De ROTEX HPU is zo’n hybride gasketel die ideaal is voor wie geen tijd wil verliezen in de badkamer. De condensatieketel van dit toestel verwarmt sanitair water heel efficiënt dankzij het doorstroomprincipe. Op die manier zorgt de ketel voor een constante temperatuur. Bovendien is een doorstromer ook een stuk zuiniger dan een voorraadboiler.

Optimaal gebruik van energie

Met een hybride gasketel bespaar je nog meer energie dan met een standaard gascondensatieketel. De ROTEX HPU hybrid combineert namelijk een warmtepomp, die de omgevingslucht gebruikt als hernieuwbare warmtebron, met de energiezuinige gascondensatietechnologie.

Voor elk gebruik selecteert de controller de meest aangewezen verwarmingsbron. Daarbij houdt het toestel rekening met de huidige stroom- en gasprijzen. Zelf hoef je nooit aan het rekenen te slaan!

Rendement van je hybride gasketel

Om energie te besparen is de warmtepomp dus zo lang mogelijk actief, of werken beide systemen tegelijkertijd. Zijn er op een bepaald moment hoge temperaturen nodig – bijvoorbeeld omdat je een douche wil nemen –  dan wordt de gasketel automatisch geactiveerd. Op die manier is het rendement maximaal, wel 30 % hoger dan bij traditionele gascondensatieketels!

Op-en-top hygiënisch

Nog een voordeel van de hybride ROTEX-energieboiler: het verwarmde water dat uit je kraan stroomt, is uiterst hygiënisch. In traditionele grote opslagtanks kun je weleens problemen krijgen met vuil, roest, bezinksel of zelfs met de gevaarlijke legionella-bacterie. Dankzij de structuur van de ROTEX-energieboiler is dit uitgesloten. Het speciale ontwerp weet een groot opslagvolume op een slimme manier te verzoenen met een uitstekende waterhygiëne.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !