Skip to main content

Welk systeem kies jij om je woning te verwarmen?

Een torenhoge energierekening in je brievenbus? Dat is de gedroomde aanleiding om op zoek te gaan naar alternatieven. Wil jij je elektrische of centrale verwarming graag vervangen door een energiezuinig alternatief met een hoog rendement? Zonder je radiatoren te vervangen? Er bestaan verschillende mogelijkheden om je woning te verwarmen. Wij zetten ze even op een rijtje.

Gascondensatieketel

Bij gascondensatieketels verloopt de verwarming via gas en gecondenseerde waterdamp. De ontstane rookgassen in de warmtewisselaar warmen het koude retourwater op, dat vervolgens deels condenseert. Op die manier wordt warmte afgegeven aan de omgeving en kun je op energiezuinige wijze een hoog rendement behalen. 

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp haalt energie uit natuurlijke energiebronnen. Doorgaans werken warmtepompen via een compressietechniek. Ze onttrekken energie aan de lucht, de grond of de zon, en gebruiken een koelvloeistof als warmtetransporterend medium. Er bestaan verschillende soorten warmtepompen. 

Hybride warmtepomp

Is je woning onvoldoende geïsoleerd? Dan is het een pak moeilijker om een hoog rendement te behalen. Een hybride warmtepomp is dan een goede oplossing om je woning te verwarmen. Het systeem combineert een warmteketel en een warmtepomp. Terwijl de buitenunit warmte onttrekt aan de buitenlucht, verwarmt de ketel in de binnenunit de radiatoren en je sanitair water. Je kunt het systeem ook aansluiten op je vloerverwarming.

Geothermische grondwarmtepomp

De bodem is een onuitputtelijke, geothermische warmtebron. Een grondwarmtepomp pompt de bodemwarmte via een water- en antivriesmedium naar je woning.

Zonne-energiesysteem

Vandaag kun je jouw woning en water ook verwarmen via zonne-energie. Een efficiënte oplossing voor wie kosten wil besparen.

Je kan in ons ROTEX-gamma ook verschillende combinaties terugvinden: een warmtepompunit die omgevingsenergie aan zowel zon als lucht onttrekt, of een condensatieboiler met een opslagtank op zonne-energie.

Ben je er nog niet uit en valt het wikken en wegen wat tegen? Liever persoonlijk professioneel advies? Wij heten je graag welkom in onze filialen.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !